ЏОРЏ СОРОШ: Трећи светски рат је близу, Кина спрема нешто велико!

ЏОРЏ СОРОШ: Трећи светски рат је близу, Кина спрема нешто велико!

22 јуна 2015

george-soros-54655Након што се светска економија урушила 2008. године, глобални финансијер Џорџ Сорош је написао књигу у којој је објаснио шта је требало да буде предузето од стране власти и банкарских институција да би се спречила глобална економска криза.

Сорош у свом најновијем чланку за The New York Review of Books даје озбиљно упозорење које утиче на све нас. Сорош, који је претходно упозорио да ће уследити туче и колапс широм Америке сада каже да време истиче за САД и Кину по питању сарадње у политичкој и финансијској сфери.

Он сматра да ће неуспех у сарадњи несумњиво довести до већих невоља у наредној деценији, па чак и нуклеарног рата. „Влада САД не може пуно да добије, али може много да изгуби угрожавањем односа са Кином. Другим речима, она не може много да утиче на прогрес Кине, али и ако утиче, то би могло бити опасно по њу.

Прочитајте још:

СОРОШЕВЕ МАРИОНЕТЕ и српска пропаст

ОТКРИВЕНИ ПАКЛЕНИ ПЛАНОВИ: Хакери објавили преписку Сороша и Порошенка!

СВЕ О СОРОШУ: Владар света или обичан преварант?

ЧОВЕК ЗВЕР – За Сороша не постоје жртве – то је све колатерална штета на путу до његовог циља

Председник Си Ђинпинг је преузео личну одговорност за економију и националну безбедност. Уколико његове реформе не буду успешне, он би могао да покрене спољашње конфликте како би одржао јединство у држави и сачувао власт. То би могло да доведе до тога да се Кина удружи са Русијом и финансијски и политички и војно. У том случају, уколико би спољашњи конфликт ескалирао у војни сукоба са савезником САД, попут Јапана, без претеривања бисмо могли рећи да би настао Трећи светски рат“, пише Сорош.

Он такође наводи да се војни буџети у Русији и Кини, али и у САД драстично повећавају, напомињући да Кина већ јача своје положаје у Јужнокинеском мору.

Кина се спрема за нешто велико у овој години. Сорош такође наводи да Кинези желе да њихова валута буде укључена у Специјална права извлачења (СДР), којима управља ММФ, чиме ће њихова валута добити глобални, а донекле и резервни статус.

САД се противе таквом потезу, али тиме само стварају веће тензије између Истока и Запада. Сорош износи нека решења која укључују мноштво политичког деловања и споразума, али питање је на шта ће се одлучити они на врху владавине Истока и Запада пошто много тога може да се изгуби.

Морамо претпоставити да ће его, новац, моћ и утицај стати испред мира као што се то десило много пута у историји.

То значи да ће САД, Кина и Русија, уместо да нађу компромис, повећати војну активност у заступничким државама попут Украјине, Ирана, Сирије, па чак и Северне Кореје.

Сценарио који представља Сорош није нимало немогућ, а спомиње га и Џоел Скоусен, који је недавно напоменуо да ће рат САД против Кине и Русије бити неизбежан. Као и Сорош, Скоусен наводи да ће се то догодити почетком двадесетих година 21. века јер Кини и Русији треба још времена да унапреде своје војне и технолошке способности.

Скоусен наводи да ће се, када оне буду спремне, окршај догодити у Азији:

„Мислим да ће све почети с нападом на Јужну Кореју. Севернокорејци имају преко 2 милиона војника, бројну артиљерију и могу да сравне Сеул за 3-4 дана. САД могу да спрече то само употребом тактичког нуклеарног оружја.

Међутим, то ће дати Кини изговор да баци нуклеарку на САД. Тада ће Русија и Кина да се удруже против САД, нападајући војне мете, не и цивилне“. Најмоћније државе на свету активно мобилишу своју војску, као што се то могло уочити пред Први светски рат.

Немогуће је одредити шта ће покренути читав конфликт, али могуће је да ће то бити нешто безначајно попут убиства неког члана елите. После смрти војводе Франца Фердинанда настао је читав хаос, а за шест месеци је погинуло преко милион људи.

Треба узети у обзир да тада није било нуклеарног оружја.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 коментара

 1. Boki says:

  "Nemoguće je odrediti šta će pokrenuti čitav konflikt...." Predlozio bih (ako vec mora da se desi)da to bude tvoja likvidacija i raspodela tvog POSTENO stecenog bogatstva trecim zemljama...

 2. mister Tucoprc says:

  potrebno je da svet skine ovaj angloserski šljam sa vrata i reši se svih parazita, pa bilo kako...ne vidim da su tolko glupi da roknu atomsku kad znaju da će ih Rusi i Kinezi pretvoriti u stajski gnoj

 3. Padre says:

  I baš su tebe našli da ti kažu!Ne druže se oni sa vucibatinama, to je ipak kulturan narod!

 4. mija says:

  Soroš bi da napravi još jedan veeliki rat, a da Amerika još jednom sedi po strani i skuplja porez na budale. Koliko vidim, trenutno se nikom u svetu ne ratuje, ako izuzmemo Amere koji su uvek spremni na rat, ali sa tudjim ljudima i o tudjem trošku. Reklo bi se da su već ozbiljno razmatrali moguće povode (atentat na nekog pripadnika elite) i da već znaju gde bi oni najviše voleli da se rat vodi (u Aziji, što bliže Sibiru). Pročitah negde da je Kina još od opijumskog rata iz 19. veka u nekoj vrsti kolonijalne zavisnosti od britanske krune. Ne znam koliko je to tačno, a ako je tačno da li je i koliko značajno za ovu temu, ali svet u svakom slučaju mora biti jako oprezan i mudar ako hoće da sačuva mir od ovih krvožednih zveri.Svakakvih trikova imaju i spremni su na sve.

 5. dača says:

  Ovaj Izraelac je đubre fašističko

 6. dača says:

  Izrael je Sotona koju treba uništiti

 7. Gordan says:

  Ma, šta ti znaš šta je treći svetski rat, jajaro jedna spletkaroška?! A, gde ċeš ti da kidneš ako takav rat i počne, konjino luda? Da nećeš(te) na Novi Zeland, ti, i tebi slični? Ima da vas nadju, i skuvaju čorbu od vas,retardi jedni matori! P.S. Još samo onaj tito fali da vam se pridruži, fosilčine jedne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u