ЏОРЏ СОРОШ: Трећи светски рат је близу, Кина спрема нешто велико!

DŽORDŽ SOROŠ: Treći svetski rat je blizu, Kina sprema nešto veliko!

22 juna 2015

george-soros-54655Nakon što se svetska ekonomija urušila 2008. godine, globalni finansijer Džordž Soroš je napisao knjigu u kojoj je objasnio šta je trebalo da bude preduzeto od strane vlasti i bankarskih institucija da bi se sprečila globalna ekonomska kriza.

Soroš u svom najnovijem članku za The New York Review of Books daje ozbiljno upozorenje koje utiče na sve nas. Soroš, koji je prethodno upozorio da će uslediti tuče i kolaps širom Amerike sada kaže da vreme ističe za SAD i Kinu po pitanju saradnje u političkoj i finansijskoj sferi.

On smatra da će neuspeh u saradnji nesumnjivo dovesti do većih nevolja u narednoj deceniji, pa čak i nuklearnog rata. „Vlada SAD ne može puno da dobije, ali može mnogo da izgubi ugrožavanjem odnosa sa Kinom. Drugim rečima, ona ne može mnogo da utiče na progres Kine, ali i ako utiče, to bi moglo biti opasno po nju.

Pročitajte još:

SOROŠEVE MARIONETE i srpska propast

OTKRIVENI PAKLENI PLANOVI: Hakeri objavili prepisku Soroša i Porošenka!

SVE O SOROŠU: Vladar sveta ili običan prevarant?

ČOVEK ZVER – Za Soroša ne postoje žrtve – to je sve kolateralna šteta na putu do njegovog cilja

Predsednik Si Đinping je preuzeo ličnu odgovornost za ekonomiju i nacionalnu bezbednost. Ukoliko njegove reforme ne budu uspešne, on bi mogao da pokrene spoljašnje konflikte kako bi održao jedinstvo u državi i sačuvao vlast. To bi moglo da dovede do toga da se Kina udruži sa Rusijom i finansijski i politički i vojno. U tom slučaju, ukoliko bi spoljašnji konflikt eskalirao u vojni sukoba sa saveznikom SAD, poput Japana, bez preterivanja bismo mogli reći da bi nastao Treći svetski rat“, piše Soroš.

On takođe navodi da se vojni budžeti u Rusiji i Kini, ali i u SAD drastično povećavaju, napominjući da Kina već jača svoje položaje u Južnokineskom moru.

Kina se sprema za nešto veliko u ovoj godini. Soroš takođe navodi da Kinezi žele da njihova valuta bude uključena u Specijalna prava izvlačenja (SDR), kojima upravlja MMF, čime će njihova valuta dobiti globalni, a donekle i rezervni status.

SAD se protive takvom potezu, ali time samo stvaraju veće tenzije između Istoka i Zapada. Soroš iznosi neka rešenja koja uključuju mnoštvo političkog delovanja i sporazuma, ali pitanje je na šta će se odlučiti oni na vrhu vladavine Istoka i Zapada pošto mnogo toga može da se izgubi.

Moramo pretpostaviti da će ego, novac, moć i uticaj stati ispred mira kao što se to desilo mnogo puta u istoriji.

To znači da će SAD, Kina i Rusija, umesto da nađu kompromis, povećati vojnu aktivnost u zastupničkim državama poput Ukrajine, Irana, Sirije, pa čak i Severne Koreje.

Scenario koji predstavlja Soroš nije nimalo nemoguć, a spominje ga i Džoel Skousen, koji je nedavno napomenuo da će rat SAD protiv Kine i Rusije biti neizbežan. Kao i Soroš, Skousen navodi da će se to dogoditi početkom dvadesetih godina 21. veka jer Kini i Rusiji treba još vremena da unaprede svoje vojne i tehnološke sposobnosti.

Skousen navodi da će se, kada one budu spremne, okršaj dogoditi u Aziji:

„Mislim da će sve početi s napadom na Južnu Koreju. Severnokorejci imaju preko 2 miliona vojnika, brojnu artiljeriju i mogu da sravne Seul za 3-4 dana. SAD mogu da spreče to samo upotrebom taktičkog nuklearnog oružja.

Međutim, to će dati Kini izgovor da baci nuklearku na SAD. Tada će Rusija i Kina da se udruže protiv SAD, napadajući vojne mete, ne i civilne“. Najmoćnije države na svetu aktivno mobilišu svoju vojsku, kao što se to moglo uočiti pred Prvi svetski rat.

Nemoguće je odrediti šta će pokrenuti čitav konflikt, ali moguće je da će to biti nešto beznačajno poput ubistva nekog člana elite. Posle smrti vojvode Franca Ferdinanda nastao je čitav haos, a za šest meseci je poginulo preko milion ljudi.

Treba uzeti u obzir da tada nije bilo nuklearnog oružja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. Boki says:

  "Nemoguće je odrediti šta će pokrenuti čitav konflikt...." Predlozio bih (ako vec mora da se desi)da to bude tvoja likvidacija i raspodela tvog POSTENO stecenog bogatstva trecim zemljama...

 2. mister Tucoprc says:

  potrebno je da svet skine ovaj angloserski šljam sa vrata i reši se svih parazita, pa bilo kako...ne vidim da su tolko glupi da roknu atomsku kad znaju da će ih Rusi i Kinezi pretvoriti u stajski gnoj

 3. Padre says:

  I baš su tebe našli da ti kažu!Ne druže se oni sa vucibatinama, to je ipak kulturan narod!

 4. mija says:

  Soroš bi da napravi još jedan veeliki rat, a da Amerika još jednom sedi po strani i skuplja porez na budale. Koliko vidim, trenutno se nikom u svetu ne ratuje, ako izuzmemo Amere koji su uvek spremni na rat, ali sa tudjim ljudima i o tudjem trošku. Reklo bi se da su već ozbiljno razmatrali moguće povode (atentat na nekog pripadnika elite) i da već znaju gde bi oni najviše voleli da se rat vodi (u Aziji, što bliže Sibiru). Pročitah negde da je Kina još od opijumskog rata iz 19. veka u nekoj vrsti kolonijalne zavisnosti od britanske krune. Ne znam koliko je to tačno, a ako je tačno da li je i koliko značajno za ovu temu, ali svet u svakom slučaju mora biti jako oprezan i mudar ako hoće da sačuva mir od ovih krvožednih zveri.Svakakvih trikova imaju i spremni su na sve.

 5. dača says:

  Ovaj Izraelac je đubre fašističko

 6. dača says:

  Izrael je Sotona koju treba uništiti

 7. Gordan says:

  Ma, šta ti znaš šta je treći svetski rat, jajaro jedna spletkaroška?! A, gde ċeš ti da kidneš ako takav rat i počne, konjino luda? Da nećeš(te) na Novi Zeland, ti, i tebi slični? Ima da vas nadju, i skuvaju čorbu od vas,retardi jedni matori! P.S. Još samo onaj tito fali da vam se pridruži, fosilčine jedne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *