Е МОЈИ СРБИ, ГЛЕДАЈТЕ И ДАЉЕ ТУРСKЕ СЕРИЈЕ! А, ЗА ТУРKЕ СМО KРВОЛОЧНИ KОЉАЧИ, KНЕЗ ЛАЗАР МОНСТРУМ KОЈИ ПИЈЕ KРВ ИЗ ЛОБАЊЕ, витезови су му Kараџић и Милошевић… (ВИДЕО)

E MOJI SRBI, GLEDAJTE I DALJE TURSKE SERIJE! A, ZA TURKE SMO KRVOLOČNI KOLJAČI, KNEZ LAZAR MONSTRUM KOJI PIJE KRV IZ LOBANJE, vitezovi su mu Karadžić i Milošević… (VIDEO)

7 februara 2020

Turske serije su izuzetno popularne u Srbiji, ali većina ljubitelja ovih sapunica, nije ni svesna kakve se poruke preko ovih serija šalju, i na koji se način se, ako se radnja dešava u prošlosti, prikazuje vreme sultana i Otomanskog carstva.

Verovatno bi gledaocima u Srbiji slika bila jasnija kada bi pogledali najnoviji turski istorijski filmski hit u režiji Kamila Ajdina, pod naslovom „Turci idu: mač pravde“, koji se na ekranima u Turskoj pojavio 20.decembra.Ova istorijska drama će takođe biti prikazana u bioskopima u SAD-u, Kanadi, Čileu, Meksiku, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Rusiji, Južnoj Africi, Indiji, Indoneziji, Maleziji, Kataru, Azerbejdžanu i Kazahstanu.

Tako će i gledaoci u ovim zemljama imati prilike da se upoznaju sa krvoločnim Srbima predvođenim zlim „kraljem Lazarom“ koje su pobedili lepi, dobri, pošteni i moralni Turci, verni pravom bogu Alahu.

Turska kinematografija se već godinama unazad bavi istorijskim temama, a u ovom filmu se govori o vremenu posle pada Konstantinopolja 1453. godine, kada je sultan Mehmed Osvajač (vladao od 1451. do 1481.) krenuo da pokorava preostale hrišćanske države na Balkanu.

Na njegovom udaru se naravno, našla i tadašnja mala i nemoćna srpska despotovina, koja je odbrojaval svoje poslednje dane i konačno propala 1459. Poznato je sa koliko krvi su Osmanlije uništile i pokorile balkanske države, ali u ovom filmu međutim, Turci su prikazani kao pravedni, moralni i superiorni Alahovi vernici, kojima se suprotstavlja suludi i pokvareni kralj Lazar, koji ne krije svoju mržnju prema Turcima i turskom sultanu. Tzv. kralj Lazar želi da stvori Veliku Srbiju, dok se njegovi glavni vitezovi prezivaju Milošević i Karadžić.

Kralj Lazar je prikazan kao krvoločni gospodar rata, koji se kune da se neće smiriti dok ne popije krv iz lobanje sultana Mehmeda, ali koji završava kao i svi zlikovci u sličnim filmovima.

Izmišljotine i istorijski revizionizam u ovom filmu su očigledni, pa čak i lik „kralja Lazara“ nije potpuno istinit. Radi se verovatno o despotu Lazaru Brankoviću, sinu despota Đurđa Brankovića, koji je vladao tadašnjom Srbijom i periodu od 1456 do januara 1458. godine, kada je iznenada umro, pre konačnog pada tadašnje prestonice srpske despotovine Smedereva u junu 1459.

Istine radi, nisu Turci jedini koji nas „mažu go*nima“ u filmovima i serijama gde smo teroristi, ubice i kriminalci. Prednjčali naravno Holivud, a što je još strašnije u tim „uradcima“ koje neko zove i filmovima igra glumački krem fabrike snova!

Evo samo nekoliko!

U „Sezoni ubijanja“ Travolta se nije baš proslavio kao Srbin, samim tim što je kratko ošišan i ima bradu, pa ne podseća na Srbe, a ni akcenat nije baš najbolje pogodio. On igra Emila Kovača, srpskog vojnika (ma, hajte, molim vas), koji traži osvetu (ništa novo).

U prvoj sezoni serije „24“ glavni junak Džek Bauer sređivao je srpske teroriste. Glavni su mu neprijatelji srpska porodica Dražen. Glava porodice, Beograđanin Viktor Dražen, koga igra Denis Hoper, na Beogradskom univerzitetu školovan je za inženjera, a prošao je i KGB-ovu špijunsku obuku. U srpskoj vojsci bio je uključen u operacije na Kosovu, a povezan je i sa ekstremističkim organizacijama Srpski nacionalni oslobodilački front i „Kosovo/1389“.

Glumac Marsel Iures u Mirotvorcu igra bosanskog Srbina Dušana Gavrića, koji želi da u zgradu UN podmetne atomsku bombu koju nosi u rancu. Jure ga Nikol Kidman i Džordž Kluni. Naravno, Srbi su jako negativno okarakterisani.

KOMENTARI14 komentara

 1. Cetnik says:

  Njihova stvar. Imaju veliku filmsku produkciju i mogu da izvrcu i prave komedije kakve god pozele. Ko je nama kriv sto ne radimo isto nego guramo narkomane iz podzemlja na televiziju u realiti programe. U svakom domacem filmu se obavezno ubaci neka golotinja pa se vidi kakav smo narod naspram Turaka koji cene svoju veru. Car Lazar bi se stideo danasnjih Srba, (evro-srba).

 2. filip says:

  Pored toga što turci izvrću istorijske činjenice zaboravljaju i određene detalje novijeg datuma kada je u beogradu izvršen atentat na turskog ambasaora da ga je spašavao jedan Srbin koji je pojurio atentatora u Bulevaru... Oni bi opet da otimaju Srpsku decu i da prave Ćelekulu. Oni je ustvari ovim filmom ponovo prave zaboravljajući šta su sve činili srpskom narodu. Došli su na srpske zemlje uzimajući pravo da otimajući tuđu zemlju i čineći neviđene zulume Istorija se iznova uvek ponavlja i zato ne treba nasedati na priču da se treba okrenuti budućnosti a ne prošlosti. Ovaj film upravo dokazue suprotno

 3. Ainu man says:

  Užasni Srbi će i dalje braniti o s t a t k e svoje zemlje od "plemenitih" i "uzvišenih" osvajača-ubica, zgroženih "nepravednim" otporom "prokletih" Srba.Sva ta osvajačka gamad, b r e, završavaju na smetlištu istorije, zvali se Huni,Danajci, nemci, angli, seldžuci, bugari, šquypetare, švabe ili Holivudci. Srbi nisu odbranili Arkonu, Branibor(Brandeburg), Lipovgrad (Leipzig) Berlin, Wiendebonu-(Beč) ,Srbinovo(Zagreb), Skadar, Sarajevo, Knin... ali i dalje važi krilatica: NO PASARAN!

 4. harry neron says:

  Pa šta se bunite, izdali ste hriščanstvo u vreme ratova za oslobođenje zemlje Isusa Hrista, krstaških ratova, i ujedinili si se mohamedancima koji su vas 200 godina kasnije podjarmili.

  • Kosovac says:

   @ harry neron, …..Provociraš kolega, ali znaj da praviš grešku u koracima. Mi nismo izdali hrišćanstvo i zato s ponosom nosimo epitet da smo ortodoksni. Hrišćanstvo su izdali Rimokatolici, i sve posle sekte koje su potekle od njih. Možda i za njih ne treba da kažemo da su izdajnici, samo se mora obzananiti ipak da se kod njih uselio Antihrist kodža odavno. I pre nego su počeli da slikaju razgolićene svece i pre nego su preselili onaj paganski obelisk u Vatikan. ……….A to što krstaške ratove spominješ afirmativno, to nam samo govori da si završio neku partijsku školu jezuitski odsek.

   • harry neron says:

    Vera se iskazuje radom a ne pričama. Neispodbojima istorijska činjenica jeste da ste istočni hriščani suštinsko sabotirali krstaške ratove za oslobođenje zemlje Isusa Hrista i podržavali u tom ratu mohamedance umesot sovje zapadne hriščanske brače.

    • Kosovac says:

     @ harry neron, …..Krstaši su išli da pljačkaju i šire demokratiju u zemlje Isusa Hristosa. I danas to rade, valjda vidiš, u Libiji, Siriji, Libanu, Iraku. Naravno da su i hrišćani i pravi muslimani protiv pljačke i razaranja koje provode tvoji širitelji demokratije – krstaši, komitetlije iz Evropske Unije i Amerike. Ali, oni sada „oslobađaju“ izvorišta nafte, nema potrebe da oslobađaju Hristosov grob pošto su tu naselili onaj holokausni narod. Sada su tvoji krstaši zauzeti napadanjem na pravoslavne hrišćane.

  • da da says:

   Prvo nauči koristiti slova Č i Ć pa se onda javi,mali austrougarski kmetu.

 5. Kosovac says:

  Šta cmizdri ovaj tviteraš, Turci prave serije za sebe, neće valjda da sami sebe mažu govnima kao što to čine Srbi Kokan Mladenović, Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Koja, Voja Brajović,…. i ostala mnogobrojna srpska trojanska ergela, ne može papir sve da to istrpi.

 6. Za Srbiju says:

  Tužba međunarodnom sudu za laž i uvrede na račun naših najsvetlijih istorijskih ličnosti, za zloupotrebu i lažno predstavljanje naše istorije. Svaki čovek i narod ima pravo da brani svoju slobodu, kao najuzvišeniji čin. Da dobijemo napismeno od međunarodnog suda - zapadnog suda, koji se ku*či ljudskim slobodama, da je tursko osvajanje i porobljavanje Bogom dano. Uostalom, zašto ih ne prime u EU?

  • Za Srbiju says:

   Naša kinematografija je katastrofalna. Celokupna kultura. Udaraju po nama, zajedno sa neprijateljima. Nije to naivno. Kada svet prihvati da smo zločinački narod, pokrenuće konačno istrebljenje. Demoni nam rade o glavi, a mi ne hajemo za svoj opstanak.

  • Kosovac says:

   @ Za Srbiju, …..Potpuno razumem tvoju ljutnju, ali gde nađe da se žališ Međunarodnom Sudu? Nemoguće je da ne znaš da je pravni sistem Zapada (međunarodnog) nešto najbednije što je ljudski rod izmislio. Pa oni sude po svim svojim iskustvima iz Inkvizicije, usavršenim ovom savremenom sorošoidnom naukom. Turske kadije su za njih čista nedostižna nauka. I ti bi tražio od tog Međunarodnog napismeno? Dobio bi, da su Srbi genocidni, eto i naučno je dokazano da Srpski kralj pije krv iz lobanje. A kao dokaz, navešće svedoka Natašu Kandić, ili nekog Drugog „Srbina“, a ti se posle slikaj sa Ujedinjenim Nacijama, Venecijanskom Komisijom i Bolonjskom Školom. A naročito sa nacističkim sudom u Strazburu, koga vidim obožava i srpska pozicija i srpska opozicija.

 7. Gagi says:

  Sta da se radi, moramo da cutimo i trpimo zbog novih radnih mesta. Turci nam otvaraju tekstilne fabrike u Srbiji i daju hleb nasem narodu. Omoguceno im je da mogu komotno da pi...u po nama. Mi smo nekada u Srbiji imali gigante tekstilne industrije,nadaleko poznate u svetu. U Srbiji nije postojao grad ili varosica a da nije imao neki tekstilni pogon ili fabriku.Od svega toga nije ostao kamen na kamenu, u Srbiji nema nijedne tekstilne masine iz tog perioda, sve je rasprodato i otislo u bescenje, nije nemoguce da su te masine zavrsile bas u Turskoj. Interesantno je da nijedna vlast do sada NIJE upoznata KO JE TO razorio nasu drzavu i osakatio ovaj narod ostavivsi ga bez ikakve proizvodnje.Kao sto vidimo, rasprodaja se nastavlja nesmanjenom zestinom, ostalo je jos narodnog znoja koji moze lepo da se unovci. Sto rece neko: "Trazicemo uskoro po Srbiji COVEKA sa svecom"

 8. padre says:

  A šta bi vi hteli, da jim Marko Krajević bude junak?Pa tako su i Ameri oslobodili sve i sva od svih i svačega, pa to gledamo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *