Е ОВО ЈЕ ХРВАТСКА – ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ СВЕ ОБЈАСНИО, ништа више не треба да се дода!

E OVO JE HRVATSKA – OVAJ ČOVEK JE SVE OBJASNIO, ništa više ne treba da se doda!

14 maja 2017

Povodom obeležavanja godišnjice Blajburga, portal index.hr doneo je priču o „jednom ustaši“, konstatujući da se iza ustaške kape krije „duboko razočarani čovek“.

Osim predstavnika hrvatske vlasti u Blajburgu se okupio veliki broj simpatizera kvislinške Nezavisne države Hrvatske.

– Iako se stalno u kontekstu Blajburga govori kao o mestu sećanja na nevine žrtve, svima je jasno da je mnogima Blajburg odličan poligon za isticanje revizionističkih stavova i veličanje propalih nacističkih, fašističkih i njima sličnih režima- navodi se.

U želji da „svoju priču ispriča svetu“, novinaru Indeksa Dariju Dalmaciji je prišao „ostareli ustaša, iza čije ustaške kape se krije tako razočarani čovek koji se požalio da današnji svet loše tretira Adolfa Hitlera“.

– Ja izrazavam nezadovoljstvo, to nije ta država koju smo želeli. Austrijska policija nas štiti, jedan naš policajac je hteo da mi skine kapu. Danas kad neko spomene Hitlera, svi gledaju sve crno, on je imao ideologiju, pričao sam sa ljudima iz SS divizije, kad mi je čovek rekao, pa jeste slepi, ono što je Hitler hteo da uradi, ovo danas svi rade. On je hteo da napravi red – rekao je „razočarani ustaša“.

KOMENTARI37 komentara

 1. Čumbre says:

  Samo jedan ustaša? Pa 90% ih je u Hrvatskoj a 100% na Bleiburgu.

 2. Kulak says:

  Nisu svi hrvati ustaše,bilo je dosta i partizana.

  • milos says:

   Pred kraj rata

  • Stevan says:

   Kolko? U NDH su samo Srbi bili u partizanima. Neki Hrvati su postali partizani to je tačno ali tek kad se videlo da će fašizam da pukne. Pa je dobar deo ustaša iz II sv.rata izašao kao veliki partizani i komunisti, neki su imali i visoke pozicije u SFRJ.

   • ralence says:

    Hrvatska Legija koja je bila u sastavu Nemacke Vojske I borila se protiv Rusa Bila je zarobljena I pobedjena u Bitci za Staljingrad.Na izricit zahtev Marsala Tita I Kardelja ona je postala deo JNA I poslata na Ukrajinski Front protiv Nemaca.Prolazeci kroz Rumuniju I kroz Negotinsku Krajinu I Smederevski Okrug ka Beogradu te iste Ustase sada kao Komunisti su ubijali Srpski Narod za racun Marsala Tita.Srbi Krajisnici su mnoge te Ustase prepoznavale kao koljace koji su ubijali Srpski Narod po Krajini I Slavoniji ali su sada bili nedodirljivi kao Titovi Udbasi I pristalice.

    • Miodrag says:

     Ziva istina.Komandant im je bio pukovnik Marko Mesic.Zarobljeno ih je bilo oko osam hiljada pod Staljingradom,ukupno-sa slovenackim belogardejcima.Staljin je nameravao sve da ih strelja,ali je promenio odluku u zadnji cas,na Titovo insistiranje.Poslao ih je na front u Ukrajinu,a zatim u Srbiju,gde su bili ukljuceni u OZNU.Ucestvovali su u operacijama likvidacije zaostalih cetnickih formacija,kako u Srbiji-tako i u Bosni.Zla koja su cinili se jos i danas pamte.Mnogi od njih su za vreme Inform-biroa bili cuvari i egzekutori na Golom otoku.Vecina je potom presla u UDBU,pa su tako zauzeli mnoga vazna mesta u policijskim strukturama tadasnje FNRJ.Uzas-do uzasa!

  • Beba says:

   Svi su bili ustaše a oni što su '44 i '45 prešli partizanima pa dotle su bili koljači

  • panter says:

   Misliš Srba iz Hrvatske u partizanima?

  • RASPUCHIN says:

   Kada sam , na raznim internet sajtovima , tražio podatke o svojim bliskim rođacima Branko i Slavko Borojević (a mi smo sa Banije koja je u tadašnjoj SR Hrvatskoj sada R.H.) za generala Branka Borojevića je pisalo da je "hrvatski partizan". Uzgred da napomenem da je isti likvidiran upravo zbog toga što je kao SRBIN i izuzetno obrazovan čovjek bio opasan za jugo-komunistički režim. Ostatak od toga mnoštva "hrvatskih partizana" a hrvata , je 1944. i 1945. prešao iz ustaša u partizanske jedinice a mnogi od njih su radili zlodjela po Srbiji nakon "oslobođenja". Za te zločine se danas olako optužuju Ličani , Kordunaši i Banijci. To je tačno ali ti , koji su činili zločine , su u ogromnoj većini bili hrvati-katolici i jedan manji broj srPa zagriženih komunista. Ogromna većina SRBA koji su bili u partizanima je izginula i jako malo ih se živih vratilo u KRAJINU.

  • Saša poČetnik says:

   Hahahaha, tačno ("borili" se od 1944. do 1946. protiv Srba ali pod partizanskom kapom)! Ali su zato sve ustaše hrvati.

  • marko says:

   Da, bilo je partizana. Ti partizani uglavnom su bili Srbi. Partizanske jedinice formirane su na na teritorijama na kojima su živeli Srbi.

   • Lune says:

    Hm,hmm..vidi,tamo u " teki" Sisacki partizanski odred...??

   • Lune says:

    Hm,hmm..vidi,tamo u " teki" Sisacki partizanski odred...??

  • ilija says:

   U prtizanskim jedinicam 1943g bilo je 2posto hrvata u partizanima dok je glavni štab za Hrvatsku bijo stoposto Hrvatski sa Jakovom Blazevicem na celu.Tek posle kapitulacije Italije Hrvati nesto masovnije prelaze u partizane.Eto to je istina,a istina je da su im Srbi stvorili drzavu i osamnajste i cetrdeset pete.

  • Rajko says:

   Ppartizanski pokret u Hrvata stvorili su Srbi.

  • Za Srbiju says:

   Ali su svi ustaše hrvati.

   • Bambula says:

    Nije točno. I Bošnjaci su bili ustaše. Tvoja rečenica može biti točna jedino ako Bošnjake smatraš muslimanskim Hrvatima.

  • Brana says:

   gotovo sve Srbi i nešto Dalmatinaca i Istrijana

 3. Goran NS says:

  Sve ustase su hrvati. Svi hrvati su ustase.

  • Bambula says:

   Nije točno. I Bošnjaci su bili ustaše. Tvoja rečenica može biti točna jedino ako Bošnjake smatraš muslimanskim Hrvatima.

 4. goran says:

  Da, bilo je i dosta partizana koji su saradjivali sa ustasama.

  • Za Srbiju says:

   Komunističko-ustaška koalicija je najveća teroristička i antisrbska organizacija. Kada je pao Staljingrad, Broz je pozvao sve ustaše i domobrane da obuku partizanske uniforme, jer će im ostati činovi i neće im pasti dlaka sa glave. U to vreme (krajem 1943.) bilo je 200 000 ustaša i 10 000 partizana hrvata. 80 000 ustaša presvlači uniforme i postaju glavni izvršitelji odmazde nad srbskim civilima u BiH, Srbiji, Crnoj Gori. Pavelićev zapovednih vazdušnih snaga nacističke hrvatske, postaje brozov general za vazdušne snage vrhovnog štaba, Franjo Pirc. Pobio je sve iskusne srbske pilote, koji su se vratili iz Afrike, na poziv kralja Petra Drugog da se pridruže Brozu. A onda je 1944.g. streljao streljao srbske pilote u Srbiji, u selu Jabuka, koji su se odazvali na kraljev poziv. Ukupno 72 pilota su streljana. Poslušajte o ovome emisiju na jutjubu Radio Serbona, jer su arhivi otvoreni, kao i emisiju "vreme stradanja". Ova komunističko-ustaška koalicija vlada Srbijom i danas.

   • Lune says:

    Hm,hmm....ne,lupetaj,cetnici su jos 1941, prelazili u partizane kod Kraljevs,treba li sada da ih optuzu emo,koristiki su aboliciju 1945""" itd,itd

 5. Prisluskivac says:

  Ovaj kaze: "ono što je Hitler hteo da uradi, ovo danas svi rade". Hitler je izmedju ostalog rekao: "Hrvai su izmet ljudskoga roda", cak je bio pristojan I nije ih nazvao govnima. Nego me bas zanima, prica se da su kurbati za snimanje filma o onom zlocincu Gotovini zvali Malbasu, glumca iz Gornji Ceranja koji jako slici Tudjmanu, a I govor im je slican da glumi Njofru. Ima li iko saznanja o tome?

 6. Max says:

  Od svih bivsih Srba,najgori su hrvati...ljudsko smece...fuj...

 7. Milomir says:

  https://youtu.be/wcQY0sTYFIo

 8. goran says:

  Srbi su uvek iznova pravili hrvatsku naciju, pre nego sto napadamo Hrvate, pokusajmo da shvatimo do koje mere smo bolesni. Da li su Hrvati krivi sto SANU tvrdi da je srpski jezik zapravo srpskohrvatski???

 9. Dražen Jovan Petrović says:

  Oni hrvati imaju spomenik sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu,a mi Srbi imamo hrvatske lobiste koji paradiraju po Beogradu.

 10. punca says:

  Večna slava svim Partizanima koji su dali svoj život za slobodu ! Putin ura!...ura!...ura!Hvala Crvenoj Armiji što je oslobodila sve države Evrope od fašističke Nemačke.Crvena Armija zajedno sa Partizanima je oslobodila Beograd i čitavu Srbiju od Nemaca . Večna slava Crvenoj Armiji i svim Partizanima koji su dali svoj život za slobodu ! Putin ura!...ura!...ura!Živela Rusija!Živela Slovenija! Živela Srbija! Živela Sloboda! Draža Mihajlović je bio četnik a njegov sin Branko i njegova ćerka Ljiljana su bili Partizani .Četnici su bili uz Nemce .Partizani su oslobodili Srbiju od Nemaca.

  • Voka says:

   @punca:...to "oslobađanje" Srbije i Beograda je koštalo života preko 70.000 Srba koje je pobio poglavnik Tito i 80.000 preobučenih ustaša u partizanskim uniformama...a Dragoljub Draža Mihailović (ne znaš ni prezime pravilno da napišeš)je bio đeneral Jugoslovenske Vojska u Otadžbini (JVuO)...četnici su najhrabriji i najbolji srpski rodoljubi koji se prvi put pominju krajem 19. veka u vreme oslobađanja srpskog naroda od tadašnjeg Otomanskog Carstva...nijedan četnik-rodoljub, nikada nije bio na strani okupatora, ponajmanje Nemca...te svoje budalaste parole švrljaj na nekom sajtu za decu uzrasta do 3 godine...možda tamo ispadneš "pametna @punca" !!!

 11. Dražen Jovan Petrović says:

  A odvratna Marija Šerifović psuje Srbiju što nismo dali glasove ustašama na đubretarskoj evroviziji u Kijevu.Svi mi,cela Srbija trebamo pljuvati po toj govnjari kad se pojavi na ulici u Beogradu.

  • Činiš voliko says:

   Ne.Ako bismo to radili, ne bi se razlikovali od onih, koji pale auta sa srpskom registracijom i napadaju Srbe po Hrvatskoj.Mi nismo oni.To ozbiljno mislim.Neka se sav svet slobodno kreće po Srbiji i da nikoga ne diramo, jer mi jesmo takvi i takvi treba da ostanemo.Pametni to da cene.Pored ostalog, potrebni su nam i turisti.

 12. Zoran says:

  Usrecili ste se sa komunizmom i partizanima. Ode vam poa drzave i tek ce.

 13. Popara Dorcol says:

  U Splitu popih kafu I ja ustadoh a ostali ustase

 14. Srdjan says:

  Van svake pameti velicati fasizam.Hrvatska 45 nije nista dobila pa tako ostalo duboko ukrijenjeno ustastvo.Pa taj fasisticki pokret je radio vece zlocine od SS Hitlerovog

 15. Istrijan says:

  Pa, Goran Kovačić, Vladimir Nazor, samo neki od poznatijih.......! Hrvatska, katkad spomene Gorana Kovačića samo zato što su ga četnici zaklali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *