ЕДИ РАМА ОПЛЕО ПО ШИПТАРИМА: „То што они раде је незамисливо“

EDI RAMA OPLEO PO ŠIPTARIMA: „To što oni rade je nezamislivo“

3 septembra 2021

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je tzv. Kosovo ušlo u opasan ciklus mešajući spoljnu i unutrašnju politiku.On je istakao da postoji „konceptualno neslaganje“ sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem oko regionalne politike i inicijative „Otvoreni Balkan“ koja je, kaže on, strateški interes albanske nacije.

On je za TV Klan rekao da ne može da prihvati ideju da je tzv. Kosovo napustilo sto, dok je Srbija prisutna, prenosi Gazeta ekspres.

„Ono što je postignuto našom diplomatijom sa Beogradom jeste da je predsednik Srbije prihvatio slobodno kretanje ljudi kao deo onoga što danas nazivamo Otvoreni Balkan. Berlinski proces je upravo to, ali je mnogo sporiji i zavisi od evropske birokratije. Ono što ne razumem je to što se nekada vodila tuča da se sedne za sto. Danas su Srbi za stolom, a Kosovari beže, to je nezamislivo“, rekao je Rama.

Kako je rekao, o „Otvorenom Balkanu“ se ne pregovara, već se radi.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Rama je rekao da je on veoma težak, ali da atmosfera koja ga okružuje ne treba da bude „atmosfera barikada“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    He he he. Rama kritikuje siptare, Orban europsku uniju, prevarant Milanovic hvali Srbe. Spremaju se da nas nesto debelo namagarce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *