Edi Rama stigao u Preševo, na jedan od bilborda dobrodošlice bačena farba

Edi Rama stigao u Preševo, na jedan od bilborda dobrodošlice bačena farba

11 novembra 2014

presevo_620x0Albanski premijer Edi Rama stigao je danas u Preševo, nešto pre 12 sati, gde ga je ispred Opštine dočekao predsednik te opštine Ragmi Mustafa.

Svoju posetu Preševu, premijer Albanije započeće posetom opštini gde će na vanrednom zasedanju odbornici opštinskog parlamenta biti proglašen za počasnog građanina Preševa.

Predviđeno je da se posle toga Rama ispred Doma kulture obrati građanima, a zatim će u velikoj sali imati sastanak sa biznismenima i maturantima Preševa.

Osim na zgradi opštine Presevo gde je istraknuta državna zastava Srbije i lokalne uprave, kao i na zgradi Okružnog javnog tužilaštva gde je zastava Srbije, na trgu ispred opštine, gde su se okupili građani Preševa i brojne medijske ekipe, nema nikakvih drugih nacionalnih obeležja, bilo albanskih, bilo srpskih, kao ni u čitavom gradu.

Na bilbordima je natpis „Dobrodošli premijeru“ s fotografijom Rame.

Uoči najavljenog dolaska albanskog premijera, nepoznata osoba je bacila crnu farbu na jedan od dva bilborda na kome je Ramina fotografija.

Rama je juče u Beogradu na konferencije za medije posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem izazvao incident pozvavši srpske vlasti da priznaju nezavisnost Kosova.

Rama je time prekršio protokol posete Beogradu govoreći o nezavisnom Kosovu čime je, kako je ocenjeno, zloupotrebio poverenje domaćina, srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    “Dobrodošli, premijeru” sa slikom alb. premijera. To je isto što i zastava velike albanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *