EDUARD LIMONOV: Rusija ima najgoru, najništavniju intelektualnu elitu, koja ne sme da osudi ni intervenciju Amerike u Siriji

EDUARD LIMONOV: Rusija ima najgoru, najništavniju intelektualnu elitu, koja ne sme da osudi ni intervenciju Amerike u Siriji

2 septembra 2013

Eduard Limonov 001Piše: Eduard Limonov

Zašto se nisi udostojila da makar napišeš nešto, neko kolektivno pismo, gde si, ruska intelektualna elito?

Tobože, osuđujemo nazrevajući rat protiv Sirije koji su pripremile Sjedinjene Države, Saudijska Arabija, Britanija, Turska, Katar, Francuska.

Makar da si pismo napisala, makar da si izrazila gađenje. Jer, rat je već spreman.

Ali ne! Kako da ti istupiš protiv voljenih Sjedinjenih Država i voljenog Zapada?! Ma ne, nećeš ti ništa da kažeš.

Za tebe su Sjedinjene Države i uzor i primer za podražavanje. Pa kako mogu?!

Pretpostavljam da oni koji ipak sumnjaju, guše svoje sumnje, govoreći sami sebi:„Šta da se radi, ipak je sirijska vojska gađala predgrađe Damaska, gađala raketama sa gasom sarin, ipak jedan Zapad kaže da je gađala, eno i britanski ministar spoljnih poslova tako kaže, svi pristojni ljudi na Zapadu to govore…”.

Oni neće da se prisete da su Jenkiji pod istim izgovorom upali u Irak, tobože, Sadam je imao oružje za masovno uništavanje. Ušli su, razorili zemlju, kroz zube su bili prisiljeni da priznaju da nisu našli oružje za masovno uništavanje. A zemlju su opljačkali! I ona se raspada.

Intelektualna elita Ruske Federacije sedi, podvivši repove, i njih zanimaju samo moskovske avanture (američkog kandidata za gradonačelnika glavnog grada Rusije) Navaljnog.

Mi imamo najgoru, najništavniju intelektualnu elitu u čitavoj istoriji Rusije!

Pa, onda ću ja sam da kažem: Pripremljen je rat. Sjedinjene Države, kao manijak, lutaju planetom, tražeći koga bi još mogle da unište. Sa njima treba u najmanju ruku prekinuti diplomatske odnose.

A bolje bi bilo da se u Siriju uveze desetak „komada” nuklearnog oružja, ne treba da žalimo, imamo ga na hiljade. U tom slučaju neće smeti da napadnu, jer su kukavice i ne znaju da ratuju.

Ovo je moja popodnevna ispovest, a ja sam – Eduard Limonov.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. bojan says:

    Hahahaaa nije to prvi put da rusija cuti nije rusija toliko mocna kao sto se govori. RUSIJA SE BORI ZA SVOJE INTERESE .VELIKE SU PARE PLACENE PUTINU DA CUTI I DA SE NE MJESA . TAKO JE BILO SA IRANOM TAKO JE BILO SA LIBIJOM TAKO JE BILO SA SRBIJOM TAKO CE BITI I SA SIRIJOM .ali dosli su i rusiji pred vrata na njegova vrata nato i obama vec kucaju . danas u siriji sutra u moskvi i u cjelom svijetu .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *