ЕДВАРД ГРИФИН: Хемотерапија и вакцине су превара, званична медицина крије прави лек против рака

EDVARD GRIFIN: Hemoterapija i vakcine su prevara, zvanična medicina krije pravi lek protiv raka

13 marta 2015

14r-Edvard-Grifin 7857 6534423U ekskluzivnom intervjuu , proslavljeni američki publicista Edvard Grifin otkriva zašto zvanična medicina krije pravi lek protiv raka, na kojim mestima na svetu nema malignih oboljenja i koliko je vakcinisanje opasno.

Američki književnik i publicista Edvard Grifin (81) mislio je da će mu trebati tri nedelje, a trebalo mu je tri godine istraživačkog rada da bi napisao po mnogo čemu kontroverznu knjigu “Svet bez raka”.

U ovom ostvarenju autor temeljno dokazuje da uzrok raka nisu ni virusi ni zagonetni toksini, već jednostavni nedostatak jedne hranljive materije – vitamina B17.

Suprotstavljajući se zvaničnoj farmaceutskoj politici koja prema njegovim rečima poslednjih 30 godina vešto krije od javnosti pravi lek protiv raka, Grifin ističe da danas na raku više ljudi zarađuje za život, nego što od njega umire.

U potrazi za odgovorom na ovo pitanje, ali i na ono zašto je u Americi zabranjeno plasiranje vitamina B17 na tržište, razgovaramo sa Grifinom koji je u Beograd stigao na promociju knjige “Svet bez raka”, konačno prevedenu na srpski jezik.

– Istina je da je ljudima teško da veruju u ono što sam napisao, ali mene to uopšte ne čudi. Pa, i u 19. veku su naučnici mislili da je skorbut kod mornara rezultat ujeda misterioznih buba iz potpalublja. Kasnije se naravno ispostavilo da jeuzrok ove bolesti zapravo nedostatak vitamina C – objašnjava u ekskluzivnom intervjuu ovaj proslavljeni kalifornijski publicista poznat po bavljenju raznovrsnim temama u svojim delima, između ostalog i terorizmom, subverzijama, ali i arheologijom i istorijom.

Kako ste došli na ideju da napišete ovu knjigu?

– Sve je počelo slučajno. I to tako što je moj prijatelj doktor Ričardson počeo pre tridesetak godina na klinici u San Francisku da koristi vitamin B17 (koji se u svom prečišćenom obliku naziva leatril ili amigdalin) u tretmanu pacijenata obolelih od raka. Sve se desilo nakon što je čuveni biohemičar Ernst T. Kreb podigao prašinu u javnosti tako što je hteo da plasira ovaj lek na tržište navodeći da je rak zapravo avitaminoza, tačnije poremećaj u metabolizmu izazvan nedostatkom vitamina B17 u prehrani.

Vaš prijatelj je prvo, međutim, probao lek na svom psu, koji je bio bolestan od raka?

– Istina, i pas se oporavio. Posle toga je Ričardson počeo da primenjuje ovaj lek i u terapiji svojih pacijenata. Prvo ga je isprobao na suprugu njegove glavne sestre, kojem su svi lekari davali najviše dve, tri nedelje života. Nakon što je uzimao leatril, on se sasvim oporavio.

Kako je onda došlo do toga da taj lek bude zabranjen u SAD?

– Nakon što su pacijenti koji su se oporavili počeli da šire priču o leku, to nekome nije išlo u prilog. Naročito ne velikim farmakokartelima i administraciji službene medicine. Pogađate, pre svega zbog sticanja velike zarade od prodaje citostatika. Američka administracija za ishranu i lekove (FDA) nazvala je vitamin B17 običnom prevarom i zabranila njegovo plasiranje na tržište.

Gde se u namirnicama može naći vitamin B17?

– To je prirodni hemoerapijski agens koji se može naći u više od 1.200 biljaka. Prvenstveno u košticama i semenkama voća: kajsije, marelice/breskve, šljive, višnje, jabuke, ali i u prosu. Njegov molekul je sastavljen od dva molekula šećera, i jedne cijanida i benzaldehida.

Ako je cijanid iz ovog molekula zadužen za eliminisanje maligne ćelije, postoji li mogućnost da ubije i zdrave ćelije?

– Zdrave ćelije imaju enzim za neutralizaciju raspadnih produkata B17, tako što cijanid iskoriste za metaboličku sintezu B12 koji je važan u metabolizmu hemoglobina, zatim stvara uz prisustvo sumpora jedinjenje tiocijanat koje učestvuje u regulisanju krvnog pritiska, a višak se izbacuje iz organizma urinom.

Da li je istina da ste tokom istraživačkog rada naišli na podatke o mestima na svetu na kojima nema obolelih od raka, poput plemena Hunza u Pakistanu?

– Ovo pleme je nastanjeno u udaljenim i zabačenim mestima Himalaja. Poznati su po zadivljujućoj dugovečnosti i dobrom zdravlju. Za njih nije neobično da dožive sto godina, a neki čak i sto dvadeset, pa i više. Interesantno je da je u tom plemenu novac nepoznat pojam, ali da se zato bogatstvo meri brojem stabala kajsija koje neko poseduje. Jezgra kajsije smatraju najcenjenijom hranom i jedu ih kao što se u azijskoj kulturi jede pirinač. Hranu bogatu vitaminom B17 jedu i Eskimi, među kojima takođe nije zabeležen nijedan slučaj malignog oboljenja…

Dok neki od Eskima nisu otišli da služe vojsku u Kanadu i SAD?

– Istina… Čim su se preselili i promenili način ishrane, istog trenutka su počeli da oboljevaju i umiru od malignih oboljenja.

Šta biste poručili pacijentima koji idu na hemoterapiju?

– Ne kao stručnjak (jer to nisam), već kao običan čovek, nikome ne bih prporučio da ide na hemoterapiju. Znam da ja nikada ne bih prisao da idem na hemoterapiju. Čak verujem da ona izaziva rak. Zvanično lečenje raka je veliki biznis. Na hemoterapijama i citostaticima zarađuju se milijarde dolara. Ne stavljaju svi lekari novac ispred pacijenata, ali u ljudskoj prirodi je, nažalost, jurnjava za novcem.

Verujete li da su vakcine protiv svinjskog, ptičjeg gripa ili virusa Zapadnog Nila takođe deo medicinske prevare?

– Vakcine su više štetne nego što pomažu. Milijarde dolara odlaze na lobiranje zakona, kojim se plasira upotreba raznoraznih vakcina. Znam za sijaset lažiranih studija o tome kako su vakcine navodno zdrave. Tužno je to što mnogi lekari ne znaju za ove prevare, ili se čak i ne trude da ih ispitaju.

(Zelene novine)

KOMENTARI4 komentara

 1. dane simic says:

  edvard je potpuno u pravu za to sam znao da u vakcinama postoji virus raka koi se kod nekih pre a kod nekis kasnije javlja . to je pre par godina objavio nas cuveni biolog doktor nauka todor koi ima kliniku u juzno africkoj republici i poseduje lek protiv side i leci uspesno obolele od side i istu ovu trdnju je potvrdio .

 2. boba says:

  Imam knjigu, čitam. Pirot i okolina je i zvanično još uvek područje sa najdužim životnim dobom u Srbiji. Pamtim kad je kod nas u selu narod počeo da oboljeva od raka: kad su se pojavili zamrzivači a sa njima i brojleri, ona pilad što za dva meseca jedući veštak hranu dobiju dva i po kila. Tad su naši seljaci koji su jeli meso iza Božića, za Slavu, piletinu tj matorog petla nedeljom kad deca dođu...sad su imali na raspolaganju meso svaki dan. Do tad jeli pasulj, buraniju, lukac, razno povrće i kupus a onda preko noći veštak pile! Priča je komplikovana al taj segment tamo u selu je uzrok raka.

 3. jana says:

  ako već postoji liječ, čudno da nijesu izliječili bajdenovog sina. bajden je takođe ubica čovečanstva

 4. Nena says:

  Zanima me komentar doktora na ovo gore napisano.Da li se oni slažu sa ovim?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *