ЕГИПАТ И ГРЧКА ДИГЛИ МОРНАРИЦУ! „Ердогану не дамо ни метар територије“

ЕГИПАТ И ГРЧКА ДИГЛИ МОРНАРИЦУ! „Ердогану не дамо ни метар територије“

30 новембра 2020

Египатска и Грчка морнарица одржали су заједничке маневре у Егејском мору, северном делу Медитерана.

Они су увежбавали транспорт, кретање у формацији као и борбене активности.Египатски бродови су предходно прошли кроз Босфор који контролише Турска при повратку из Црног Мора.

Египатска морнарица извела је две војне вежбе у последњих месец дана уз само границу са Турском и то у јеку највећих тензија између две земље. Тензије између Турске са једне и Египта и грчке са друге стране нарасле су због најава турског председника Ердогана да ће та земља експлатисати гасна налазишта у деловима Медитерана на које права имају Египат и Грчка.

Турска им оспорава то право.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Ma čije to teritorije ni pedalj neda Erdogan? Ta ljudi moji on drži u rukama mapu Sulejmana velikog iz vremena osmanlijskih sultana. On razmišlja isto kao i Jevreji:"Jah dao Kanaan i pola sveta" a Erdo Osmanlija: "Alah dao onu drugu polovinu sveta, koju nije dao Jevrejima." Ovi će tako da se dogovore ali šta je sa nama ostalima? Da ostanemo janjičari i polako da učimo islam i turski jezik. Možda nije loša ideja, na žalost mi srbi smo mnogo glupi da naučimo da psujemo turski, a inače nema ekvivalenta na turskom. Tako da se mi više držimo mača i turskoga plača. E da je sada tu onaj Crni Đorđe, vožd Karađorđe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u