ЕГИПАТ И ГРЧКА ДИГЛИ МОРНАРИЦУ! „Ердогану не дамо ни метар територије“

EGIPAT I GRČKA DIGLI MORNARICU! „Erdoganu ne damo ni metar teritorije“

30 novembra 2020

Egipatska i Grčka mornarica održali su zajedničke manevre u Egejskom moru, severnom delu Mediterana.

Oni su uvežbavali transport, kretanje u formaciji kao i borbene aktivnosti.Egipatski brodovi su predhodno prošli kroz Bosfor koji kontroliše Turska pri povratku iz Crnog Mora.

Egipatska mornarica izvela je dve vojne vežbe u poslednjih mesec dana uz samo granicu sa Turskom i to u jeku najvećih tenzija između dve zemlje. Tenzije između Turske sa jedne i Egipta i grčke sa druge strane narasle su zbog najava turskog predsednika Erdogana da će ta zemlja eksplatisati gasna nalazišta u delovima Mediterana na koje prava imaju Egipat i Grčka.

Turska im osporava to pravo.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Ma čije to teritorije ni pedalj neda Erdogan? Ta ljudi moji on drži u rukama mapu Sulejmana velikog iz vremena osmanlijskih sultana. On razmišlja isto kao i Jevreji:"Jah dao Kanaan i pola sveta" a Erdo Osmanlija: "Alah dao onu drugu polovinu sveta, koju nije dao Jevrejima." Ovi će tako da se dogovore ali šta je sa nama ostalima? Da ostanemo janjičari i polako da učimo islam i turski jezik. Možda nije loša ideja, na žalost mi srbi smo mnogo glupi da naučimo da psujemo turski, a inače nema ekvivalenta na turskom. Tako da se mi više držimo mača i turskoga plača. E da je sada tu onaj Crni Đorđe, vožd Karađorđe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *