ЕГИПАТ ОБЈАВИО РАТ ТУРСКОЈ! Египатска војска ушла у Сирију да штити Асада од Турака

EGIPAT OBJAVIO RAT TURSKOJ! Egipatska vojska ušla u Siriju da štiti Asada od Turaka

30 jula 2020

Egipat je rasporedio svoje trupe u Siriji, tvrdi turska agencija Anadolija. Oni tvrde da je Egipat uputio u Siriju 150 vojnika koji su raspoređeni na zapadu Alepa i jugu Idliba i da su u koordinaciji sa iranskim trupama koje se nalaze u Siriji.

– Egipatske trupe su raspoređene oko mesta Kan al Asal na zapadu Alepa i oko grada Sarakib na jugu Idliba, navodi agencija Anadolija.Turska agencija dalje tvrdi da su egipatski vojnici stigli u Siriju preko vojnog aerodroma Hama, ali u predhodnih pet dana nije bilo zabeleženih letova iz Egipta ka Hami zbog čega mnogi sumnjaju u turske navode.

Sa druge strane, Turska je u predhodnih pet meseci radila na raspoređivanju svojih vojnika, ali i dovođenju terorističkih formacija u provinciju Idlib.

Turska i Egipat se nalaze u velikom komfliktu jer podržavaju suprotne strane u Libiji. Egipat je sve vreme održavao dobre odnose sa Sirijom uprkos međunarodnim pritiscima tokom sirijskog rata.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Danilo says:

    Turska u strahu od 150 vojnika?

  2. test01 says:

    " turskog sultana" treba udariti po toj islamskoj radikalnoj NJUSCI i po dzepu (Turci su od pocetka izvlacili naftu iz Sirije - obicni pljackasi i kriminalci) !

  3. persida says:

    Erdo je kriminalac. Moze mu se kad ga tolerisu Izrael i Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *