ЕГИПАТ ОТВОРЕНО ПРЕТИ ЕРДОГАНУ: Спремни смо за рат!

EGIPAT OTVORENO PRETI ERDOGANU: Spremni smo za rat!

23 juna 2020

Ašraf Sinžar, profesor međunarodne politike na Univerzitetu Port Said, rekao je u ponedeljak da je „Egipat racionalna sila i ne želi neprijateljstva, a da međunarodna zajednica razume njihov stav.“

Međutim, profesor je rekao da ukoliko snage Vlade nacionalnoig sporazuma (GNA) podržane od strane Turske zauzmu libijski Sirt, da će u tom slučaju Egipat vojno intervenisati.Profesor je rekao, da je egipatska crvena linija grad Sirt; to je takođe potkrepljeno izjavom najvišeg kairskog rukovodstva. Istakao je da Egipat ima vojnu silu koju treba uzeti u obzir, a da sile izvan Sredozemlja neće moći da ugroze njegovu bezbednost.

U subotu je egipatski predsednik Abdel Fatah Al-Sisi objavio da Kairo ima „međunarodni legitimitet“ da interveniše unutar Libije.

Njegove izjave su naišle na oštre kritike Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) sa sedištem u Tripoliju, jer oni tvrde da su Sisijevi komentari „objava rata“.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Dragi Egipcani, spremite se za rat sa cionistickom trojkom: Rusija-Izrael-Turska.

  • uddu says:

   Ovoga puta se ne slažem sa tobom.Egipat nema neku vojsku,videli smo 73 ili 74 kako su ih izraelci lako potukli.Izrael nije svetski policajac,oni intervenišu samo ako se neko sprema da ugrozi njih lično a rusi se petljaju sa svima koji nameravaju da od njih kupe oružje.A ono za cioniste,e tu si u pravu,čak su od ove pomenute trojke izraelci najmanji cionisti.

 2. padre says:

  Ako čete ratovati tako, kaoprotiv Izraela, izvolite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *