ЕГИПАТ ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА! Следи га још четири земље!?

EGIPAT POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA! Sledi ga još četiri zemlje!?

10 marta 2021

Prema poslednjim informacijama, Egipat bi mogao uskoro da izda saopštenje kojim bi potvrdio da nije priznao Kosovo. Posle toga bi ostalo još četiri države UN, a to su Peru, Dominikanska Republika, Antigva i Oman čiji status po pitanju priznanja Kosova nije jasan, iako ih Priština tretira kao da su ih priznali.

„Da bi priznanje neke države bilo i međunarodno priznato mora da postoji pravni akt države koja je priznaje kao i kasnije postupanje po njemu, a nije dovoljna samo izjava. Ali, i ako postoji akt po kome se ne postupa, i to priznanje je sporno u formalno–pravnom smislu“ objašnjava diplomata u penziji Zoran Milivojević.Milivojević kaže da, da bi neka država bila priznata, mora da postoji procedura kojom jedna država priznaje neku drugu, i ta procedura mora da bude jasna i podrazumeva validan pravni papir.

“Ako toga nema, onda se to u formalno- pravnom smislu ne može smatrati priznanjem,“ objašnjava on.

Države koje nisu na taj način postupile, dodaje on, smatraju se državama koje nisu priznale Kosovo po međunarodnom pravu.

“U formalno–pravnom smislu mora da postoji nota određene države koja se zvanično uruči, u toj noti jasno stoji izjava o o priznanju. Takva nota se upućuje i državi koja se priznaje, ali se sa tim upoznaju i druge države. U političkom smislu je relevantno kako se to kasnije priznanje materijalizuje u stvarnosti,“ objašnjava naš sagovornik.

Neke države su izostavile pravnu proceduru, navodi Milivojević, koja važi za priznanje, dakle, nema odluke koju je vlada te države donela i iz koje proizilazi akt o priznanju.

“U slučaju Egipta, u vreme kada je Kosovo samoproglasilo nezavisnost na vlasti su bila Muslimanska braća i oni su izjavom priznali Kosovo, ali se nisu tako kasnije ponašali. I to je neki signal da se ne radi o priznanju u punom smislu. Posle formalno–pravnog akta koji je na snazi sledi ponašanje države u skladu sa tim koje to u političkom smislu potvrđuje. Otvaraju se ambasade, grade se puni bilateralni odnosi, zaključuju se bilateralni ugovori, i tako dalje. Ako sve to izostane onda je to priznanje pod znakom pitanja,“ objašnjava Milivojević.

Drugim rečima ako nema formalno –pravnog akta onda se ne može smatrati, naglašava sagovornik Sputnjika, da je došlo do priznanja u formalno – pravnom smislu.

U periodu 2018/19 zvanično priznanje Kosova povuklo je 17 država među kojima su Burundi, Lesoto, Sao Tome i Principe, Surinam, Liberija, Papua Nova Gvineja, Komonvelt Dominika, Grenada, Gvineja Bisao, Unija Komora, Solomonska ostrva, Madagaskar i Palau…

Tako sada od 193 članice Ujedinjenih nacija, 95 država ne priznaje Kosovo, 93 priznaje, dok je pet pomenutih država u statusu uzdržanih. Oman koji nije priznao Kosovo ipak glasa u korist Kosova.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad 5 says:

  E pa ovo je sad ozbiljno samo je antigua mikro državica ove tri ostale su ozbiljne države u punom kapacitetu i smislu.Samo tako dalje TO je pravi medjunarodni odgovor mafijašima iz brisela ,vašingtona i prištine.OVO ćer da ih zaboli a mislim da će sad i izrael da povuče priznanje iu tome je i bio smisao trampove inicijative, priznanje izraela kosovske kvazidržave neće TAKO odjeknuti kao raskid ugovora i povlačenje priznanja, a znali su da šiptari neće smeti da otvore ambasadu u jerusalimu zbog ZILION razloga.Takodje nije loše uopšte da imamo izrael i NOVU arapasku koaliciju koja sa izraelom gradi savezništvo na svojoj strani.Prdonje iz beogrda uopšte nemaju blagu predstavu kad pljuju vučića koji KAPITAL imaju te države , nije EU jedini mogući ulagač i investitor na svetu PLUS investicije od izraela iarapa u srbiji su GARANCIJA da će NATO ovoga puta morati da plati SVE što im sruši, tako, da mislim, neće baš lako da se odluče PONOVO da nas napadnu ili terorističi bombarduju ima da ih košta ozbiljno i MORAĆE DA PLATE.Pametno odigrana partija,PAMETNO,tu sdu kinezi ima i rusa evo sad i NAJJAČI investitori sa b.istoka(neznalice i neuki papci iz opozicije nemaju pojma koliko je JAK bankarski sektor emirata i ostalih "malih" država iz arabije a izrael je takodje banakarski gledano VELESILA).Sve u svemu sad da se naoružamo i polako da privedemo šiptare redu i zasluženoj kazni, a posle biće super kad ta mafija buDe utucana u zemlju.

  • šiško says:

   Crni Milorade! Kome ti to napisa? Ko misliš da će ti verovati? Psihopata je prodao i izdao sve što je mogao. Ove sitne korake ima da zahvalimo dvema silama: Božjoj koja je odlučila da uništi zapad i ruskoj koja je odlučila da nas uzme u zaštitu. Njihovom voljom zapad nas više nikad neće bombardovati ili na drugi oružani način napasti. Njihovom voljom došlo je i do osvešćivnja celog sveta. Da je bilo do psihopate nas više ne bi ni bilo. To je bio njegov cilj i sve svoje snage je usmerio ka tom cilju. Ali hvala dragom Bogu i dragoj ruskoj braći, psihopatin i zapadnjački plan je propao. Ipak nas ne nešto ostalo da svedočimo o zločinima ljudoždera, otmičara i zlostavljača dece, masovnih ubica, ljudskih nakaza izopačenog lika i još izopačenije psihe. Psihopata se uhvatio u njihovo kolo i baš se lepo uklopio. Ni po čemu ne odudara od njih, niti se razlikuje za jotu.

 2. šiško says:

  Polako, mic po mic KiM se vraća kući:) https://www.youtube.com/watch?v=JbMbwFyte6E&ab_channel=JovanNjegovic-Drndak

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Na žalost ali sa Božijim dopuštenjem Egipćani su uvek gubili bitke od naroda Izraela. Zadnji put su upravo Egipćani i zaslužni za formiranje nove države Izrael. Egipat je pod Gamalom Naserom 1969 nagovorio jordanskog kralja Abdulaha da napadnu i unište taj narod sa one strane reke Jordan koji tada nije imao svoju državu jer je istu odavno izgubio, međutim Izraelce naravno pomaže Amerika i ovi vaskrsavaju radi tog rata, i otada neprestano ratuju i osvajaju Palestinu sa podrškom cionista masona odasvud, pogotovu iz ammeričkog kongresa. Ne, niko ne voli Hitlera, ali da nije presekao po Ješama ovi bi danas zaista vladali pomoću bankarskog sistema čitavim svetom, a onda danas kada pogledate to i jeste tako samo malo više iz potaje da ih ne bi omeo novi Hitler. Dejvid Rokfeler najbogatiji čovek na svetu je pomagao stejt department, ali i otvoreno tvrdio da iako je britanac njegova je porodica jevrejska i ona je učinila da se obnovi današnji Izrael.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *