ЕГИПАТСКИ ГЕНЕРАЛ ИМА ТРИ ПОРУКЕ ОД КОЈИХ СЕ ТРЕСЕ ЕРДОГАН

EGIPATSKI GENERAL IMA TRI PORUKE OD KOJIH SE TRESE ERDOGAN

13 jula 2020

Šef Komiteta za odbranu i nacionalnu bezbednost Egipta general Kamal Amer kaže da je Egipat poslao tri snažne poruke izvođenjem vojnih vežbi „Odlučnost 2020“.

Kako je rekao, prva poruka je da je “Egipat i njegova armija sposoban da brani nacionalnu bezbednost snažnom armijom koja je spremna da se izbori sa višestrukim izazovima”.

Druga poruka, kako je objasnio, da je “nacionalna bezbednost Libije deo nacionalne bezbednosti Egipta”, a onda je objasnio veze dva naroda i države.

Kao treću poruku naveo je spremnost Egipta, da se sa vojnim snagama i političkim rukovodstvom, suoči sa svakom pretnjom koja ugrožava nacionalnu bezbednost, da će se sa pretnjom suočiti mudrošću i vizijom, a ako je neophodno i silom”.

Ovakva poruka generala Amera dolazi u trenutku najvećih tenzija između Turske i Egipta po pitanju Libije. Mediji komentarišu da je ona direktno upućena predsedniku Turske Redžepu Erdoganu. Predsednik Egipta Sisi ranije je rekao da je linija Sirt-Al Jafra crvena linija koju proturske snage u Libiji, snage tzv. Vlade u Tripoliju, ne smeju da pređu u svojoj ofanzivi. Egipat podržava Libijsku nacionalnu armiju generala Kalifa Haftara.

KOMENTARI9 komentara

 1. Rista says:

  Jeste, jeste, još kako se trese. Erdoganu, prema mojim poverljivim izvorima sa lica mesta iz Zanzibara, pao crven fesić sglave, koliko se tresao. Boji se rusije pa joj ubija ambasadore u sred turske i ruši avijone. Boji se amerike pa im zapretio zabranom smeštanja a bombi u indžirliku. Boji se EU pa mu eu plaća milione eura da hrani jednu milijardu izbeglica i da ih zadovoava u Turskoj. Ne boji se Erdogan nikoga, jer je čovek prešo crvenu liniju straha i sada samo napred. U nove pohode za osmanlije i meriku. Da bi malo ublažili Erdoganov tresući strah, ameri mu poklonili Aja Sofiju pre neki dan da Erdogan od nje napravi džamiju i tako spsuti celom pravoslavnom svetu. Erdogan je sa Amerima i zajedno rade na rastakanju pravoslavlja. Sve dok to radi, a on druga posla i nema, dobijaće pokone. A Sisi, inače moja simpatija, ima da nauči gde mu je crven fesić, nano. Erdogan radi sa blagoslovom amerike. Jedini koji mogu da istuku Erdogana su izraelci. Već su mu pobili vojnike na brodovima sa drogom ali Erdogan je to morao da proguta i da se pokloni rabinu. Posle toga, sve mu fozvoljeno a naročito protiv rusije.

  • uddu says:

   Haftara samo Izrael može spasiti a nikako Egipat !

  • Miki says:

   Nemas ti pojima

 2. persida says:

  Predsednik Sisi je Jevrejin, a cula sam da i Erdo ima hazarski pelcer.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Bez sve šale, i ja sam čuo da si ti muško-žensko.

 3. kojic jovan says:

  Nije Erdogan toliko mocan koliko su drugi slabi..

 4. Archelay says:

  Kako mogu Ameri da poklanjaju Svetu Sofiju kada je to svojina Osmanljijama?1425 osvajac Kan vodzen Prorokom Muhameda nije smeo da otme to zdanje iz razloga sto to pripada drogoj religiji.Tadasnji vselenski patrijarh,hriscanin iz zemlje Juznog suseda prihvatio ponudu Kana o prodaju tog objekta.Tako su muslimani koristili taj objekat.Ali 1934,dolaskom Kemala Ataturka taj objekat vraca se hriscanima.Zasto?Zato sto Kemal Ataturk,rodzen u Solunu a prseljen u Kodzadziku(selo u Makedoniju).Kao Makedonac muslimanske veroispovesti smatrao da njegovi pretci imaju pravo na svoju molitvu u tom objektu kao i u predhodnih deset vekova.A to zdanje je gradio rimski imperator Justinijan Prima,Makedonac po imenu Upravda od sela Taor(okolija Skopje)od majke Marije i otac Bogdan a u porodici i sestra Lena u cast uzvisenja hriscanstva.A sto se tice danasnjim dogadzajima desava se cudna stvar.Pre nekoliko meseca Ruska crkva kao najveca pravoslana crkva trazila je taj Prestol suprostavila se Crkva Juznog suseda.E sada se taj Sused cudi nastalih posledica.Da su pristali Erdoganu nikada ne bi palo na pamet da uradi to sto je uradio. trazila je

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *