ЕГИПАТСКИ ГЕНЕРАЛ ИМА ТРИ ПОРУКЕ ОД КОЈИХ СЕ ТРЕСЕ ЕРДОГАН

ЕГИПАТСКИ ГЕНЕРАЛ ИМА ТРИ ПОРУКЕ ОД КОЈИХ СЕ ТРЕСЕ ЕРДОГАН

13 јула 2020

Шеф Комитета за одбрану и националну безбедност Египта генерал Камал Амер каже да је Египат послао три снажне поруке извођењем војних вежби „Одлучност 2020“.

Како је рекао, прва порука је да је “Египат и његова армија способан да брани националну безбедност снажном армијом која је спремна да се избори са вишеструким изазовима”.

Друга порука, како је објаснио, да је “национална безбедност Либије део националне безбедности Египта”, а онда је објаснио везе два народа и државе.

Као трећу поруку навео је спремност Египта, да се са војним снагама и политичким руководством, суочи са сваком претњом која угрожава националну безбедност, да ће се са претњом суочити мудрошћу и визијом, а ако је неопходно и силом”.

Оваква порука генерала Амера долази у тренутку највећих тензија између Турске и Египта по питању Либије. Медији коментаришу да је она директно упућена председнику Турске Реџепу Ердогану. Председник Египта Сиси раније је рекао да је линија Сирт-Ал Јафра црвена линија коју протурске снаге у Либији, снаге тзв. Владе у Триполију, не смеју да пређу у својој офанзиви. Египат подржава Либијску националну армију генерала Калифа Хафтара.

KOMENTARI9 коментара

 1. Риста says:

  Јесте, јесте, још како се тресе. Ердогану, према мојим поверљивим изворима са лица места из Занзибара, пао црвен фесић сглаве, колико се тресао. Боји се русије па јој убија амбасадоре у сред турске и руши авијоне. Боји се америке па им запретио забраном смештања а бомби у инџирлику. Боји се ЕУ па му еу плаћа милионе еура да храни једну милијарду избеглица и да их задовоава у Турској. Не боји се Ердоган никога, јер је човек прешо црвену линију страха и сада само напред. У нове походе за османлије и мерику. Да би мало ублажили Ердоганов тресући страх, амери му поклонили Аја Софију пре неки дан да Ердоган од ње направи џамију и тако спсути целом православном свету. Ердоган је са Америма и заједно раде на растакању православља. Све док то ради, а он друга посла и нема, добијаће поконе. А Сиси, иначе моја симпатија, има да научи где му је црвен фесић, нано. Ердоган ради са благословом америке. Једини који могу да истуку Ердогана су израелци. Већ су му побили војнике на бродовима са дрогом али Ердоган је то морао да прогута и да се поклони рабину. После тога, све му фозвољено а нарочито против русије.

 2. persida says:

  Predsednik Sisi je Jevrejin, a cula sam da i Erdo ima hazarski pelcer.

  • Косовац says:

   @ persida, …..Без све шале, и ја сам чуо да си ти мушко-женско.

 3. kojic jovan says:

  Nije Erdogan toliko mocan koliko su drugi slabi..

 4. Archelay says:

  Kako mogu Ameri da poklanjaju Svetu Sofiju kada je to svojina Osmanljijama?1425 osvajac Kan vodzen Prorokom Muhameda nije smeo da otme to zdanje iz razloga sto to pripada drogoj religiji.Tadasnji vselenski patrijarh,hriscanin iz zemlje Juznog suseda prihvatio ponudu Kana o prodaju tog objekta.Tako su muslimani koristili taj objekat.Ali 1934,dolaskom Kemala Ataturka taj objekat vraca se hriscanima.Zasto?Zato sto Kemal Ataturk,rodzen u Solunu a prseljen u Kodzadziku(selo u Makedoniju).Kao Makedonac muslimanske veroispovesti smatrao da njegovi pretci imaju pravo na svoju molitvu u tom objektu kao i u predhodnih deset vekova.A to zdanje je gradio rimski imperator Justinijan Prima,Makedonac po imenu Upravda od sela Taor(okolija Skopje)od majke Marije i otac Bogdan a u porodici i sestra Lena u cast uzvisenja hriscanstva.A sto se tice danasnjim dogadzajima desava se cudna stvar.Pre nekoliko meseca Ruska crkva kao najveca pravoslana crkva trazila je taj Prestol suprostavila se Crkva Juznog suseda.E sada se taj Sused cudi nastalih posledica.Da su pristali Erdoganu nikada ne bi palo na pamet da uradi to sto je uradio. trazila je

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u