ЕЈУП ГАНИЋ ПОНОВО ПРЕТИ СРБИМА: Ако оде Република Српска, цепа се и Србија

ЕЈУП ГАНИЋ ПОНОВО ПРЕТИ СРБИМА: Ако оде Република Српска, цепа се и Србија

28 августа 2018

БОСНА и Херцеговина је земља која има шансу да преживи из неколико разлога. Значајан број људи нема где да оде, а и они Срби који су против заједничке земље добро знају каква је била судбина лидера Срба из Книна или с Косова. Где су они сада? Нема их.Овако о будућности БиХ у интервјуу хрватском „Глобусу“ говори Ејуп Ганић, један од најближих сарадника бошњачког лидера Алије Изетбеговића током рата и један од криваца за злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Коментаришући идеје Милорада Додика о независности Републике Српске, Ганић је „запретио“ Србији да би, ако до тога дође, било настављено њено цепање:

– Људи из Санџака стално посматрају шта то Додик ради, јер је то неки ентитет већ дуги низ година. Глуме ентитет и неке албанске општине у Србији, а Мађари се мудро групишу у Војводини. Сви чекају, гледају шта ће се догодити, а сигурно је све то сигнал за Србију, да не инсистира превише на подели Босне.

Ганић је данас власник приватног универзитета у Сарајеву, а током рата је био један од вођа Муслимана. Он је 1992, на почетку рата у БиХ, издао наређење да се пуца на колону ЈНА, која се повлачила из Сарајева, упркос договору да се војници пропусте. Њихово повлачење било је део договора у чијем пакету је било и ослобађање Алије Изетбеговића, кога је дан раније заробила Југословенска народна армија. Српско специјално тужилаштво је због тог злочина покренуло процес против Ганића. Њему се на терет ставља и да је знао за постојање логора за Србе на простору Сарајева, док је био на власти.

KOMENTARI4 коментара

  1. Dane Radakovic says:

    Srbija se samo cepa a vi izmisljena nacijo u sarajevu dobivate sve od tita i partije

    • ANA says:

      Ne zna Ganići nacionalnu strukturu vojvodine! Попис становништва 2011. године Етнички састав народност број % укупно 1.931.809 100 Срби 1.289.635 66,76 Мађари 251.136 13,00 Словаци 50.321 2,60 Хрвати 47.033 2,43 Роми 42.391 2,19.........

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u