ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМАК! Овако је руски СУ-27 отерао НАТО Ф-16 који је покушао да прати авион Сергеја Шојгуа (ВИДЕО)

EKSKLUZIVNI SNIMAK! Ovako je ruski SU-27 oterao NATO F-16 koji je pokušao da prati avion Sergeja Šojgua (VIDEO)

21 juna 2017

MOSKVA i Vašington nastavljaju da „vode politiku“ preko Sirije i presretanja aviona.

Danas je jedan američki lovac F-16, koji formalno pripada NATO, pokušao da se približi avionu kojim je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu leteo za Kalinjingrad.

U trenucima kada se Šojguov avion nalazio iznad neutralnih voda Baltičkog mora.

Između F-16 i aviona ruskog ministra odmah se postavio ruski lovac Su-27 koji je „natovcu“ pritom „pokazao“ svoje rakete vazduh-vazduh. Učinio je to delimičnim pokazivanjem „trbuha“, odnosno onoga što nosi ispod krila.

Posle toga je F-16 napravio zaokret i udaljio se.

Šojguov mistarski avion imao je pratnju lovaca Su-27 koji pripadaju ruskoj pomorskoj avijaciji.

Šojgu je u Kalinjingradu okupio članove kolegijuma Ministarstva odbrane RF koji će se baviti „pitanjima bezbednosti na zapadnom strateškom pravcu“.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je novinarima koji su ga pitali – da li je o „incidentu nad Baltikom“ obavešten Vladimir Putin – posavetovao da to pitaju Ministarstvo odbrane RF.

Poslanik u Državnoj Dumi – general-pukovnik i Heroj SSSR Nikolaj Antoškin koji je 90-ih godina komandovao frontovskom avijacijom Rusije – ocenio je da je pilot natovskog F-16 imao naredbu da napravi provokaciju. Još je ukazao:

„Nije bilo ranije da let aviona ministra odbrane Rusije pokušava da prati natovski lovac“.

Pogledajte video. Sve je snimljeni kroz prozor Šojguovog aviona, a lepo se vidi kako se NATO-lovac „izjednačava“ sa avionom ministra odbrane RF, pa kako mu Su-27 – podizanjem levog krila uvis – pokazuje rakete, odnosno – nameru da ih, bude li potrebno, i upotrebi.

Posle toga je F-16 odmah počeo da se udaljava.

Šojgu je, inače, na početku sednice kolegijuma u Kalinjingradu ocenio da situacija uz zapadne granice Rusije ima „tendenciju pogoršavanja“. Zbog aktivnosti NATO na istoku Evrope na teritoriji tri baltičke državice.

KOMENTARI2 komentara

  1. general says:

    bice toga jos punooo, dok nekom ne sklizne palac

  2. miroslav says:

    f16 se zavukao u misju rupu kada je stigao su27 a tek su34. Oni zamisljaju da su im to iracki, libijski srpski poluispravni i zastareli avioni pa se mangupiraju. Ne znaju oni skim se kace. Ruski piloti su bez premca u svetu i po hrabrosti i vestini manevrisanja. Zapadni dzukci su navikli da napadaju stare i neispravne avione i to u coporu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *