ЕКСКЛУЗИВНО: Прва изјава нове премијерке Ане Брнабић

EKSKLUZIVNO: Prva izjava nove premijerke Ane Brnabić

15 juna 2017

nab

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić danas se u izjavi za „Blic“ zahvalila predsedniku Srbije na ukazanom poverenju.

– Želim da zahvalim Predsedniku na ukazanom ogromnom poverenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju. Svesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da nasledim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života – izjavila je Brnabićeva za „Blic“ i dodala:

– Prihvatila sam kandidaturu koju sam dobila od Predsednika Srbije i krećem da radim na ekspozeu i sastavljanju Vlade. Važno je da se rad na projektima nastavi i ja sutra svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posetu. Idem da proverim kako funkcioniše sistem kojim smo povezali podatke šest državnih institucija koji omogućava da država bude servis građana. To je važan, reformski, rekla bih revolucionaran projekat za Srbiju i ja ću sa timom u Vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti da radim na reformisanju državne uprave. Započeti poslovi moraju da se završavaju, a ja sam poslednjih meseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana. Lično ću se angažovati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno – navela je Brnabić za „Blic“.

(Blic)

KOMENTARI4 komentara

 1. Lazar says:

  Hajde, Ana, ne budali. Svi smo , još od pre dva meseca, znali da ćeš ti biti mandatar. Ispade da to niste znali samo ti i AV. O tvom izboru na tu funkciju, AV se pitao isto kao i ja. Boga molim da đavo ne bude tako crn kao što sada izgleda...

 2. Miki says:

  Moje licno mišljenje, je da je neophodno postaviti takve stručne kadrove u drzavi koji nisu vezani za stranačka obelezja, jer kod takvih osoba poput Ane Brnabić bez obzira na njeno opredeljenje ova drzava konacno moze da se uvede u red i rad. Istoj cestitam na funkciji premijera i molim da ista postavi i vanstranačke ministre koji bi nesebicno radili u interesu svih gradjana Srbije.

  • Prle says:

   Ti si stvarno debil.

 3. goran says:

  Treba postaviti vanstranačku osobu, članicu Trilaterale. Srbi opet najgluplji da vide očigledno. Ima li išta logičnije nego da se Brnabićka pridruži slavnom dvojcu Tadić-Vučić, poznatom po ... neću da kažem čemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *