ЕКСКЛУЗИВНО: Руси уништавају пуном паром

EKSKLUZIVNO: Rusi uništavaju punom parom

10 juna 2023

Ukrajinci napadaju tamo gde su ruske odbrane najjače, piše novinar „Bilda“ i objašnjava da je Kijev već izgubio značajan deo oklopnih vozila zapadne proizvodnje

Novinar „Bilda“ Julijan Repke napisao je na Tviteru da su ruske trupe uništile ili oštetile oko deset odsto tenkova i oklopnih vozila zapadne proizvodnje koje je Ukrajina dobila ove godine.„Ruski kanali su objavili da je najmanje jedan ‘leopard’ i nekoliko ‘bredlija’ uništeno južno od Orehova. Prema informacijama sa kojima raspolaže ‘Bild’, ukrajinska 47. mehanizovana brigada izgubila je najmanje dva ‘leoparda’ i 13 ‘bredlija’ tokom dana“, napisao je on na Tviteru.

Repke je podelio više fotografija na kojima se vidi uništena ukrajinska tehnika, uglavnom na teritoriji Zaporoške oblasti.

„Ljudi za boljim okom za te stvari od mene uočili su na snimcima još dva uništena ‘leoparda’. Dakle, Rusija je uspela da uništi ili ošteti do četiri ‘leoparda’ u četvrtak“, dodao je on.

„Ako na to dodamo između sedam i 13 ‘bredlija’, reč je o oko 10 odsto svih tenkova i oklopnih transportera koje je Ukrajina dobila“, zaključuje nemački novinar.

Ukrajinci trenutno pokušavaju da probiju ruske položaje tamo gde su najjači, napisao je on, a to je „nešto što ih ni jedna zapadna vojska nije naučila“.

„Ja se zaista nadam da postoji plan i da se sve ovo čini za neko više dobro. Znaćemo za nekoliko nedelja.“

Repke je objavio i da je u Ukrajini uništen i napredni radarski sistem IRIS-T, kojih je ta zemlja imala samo tri, a koji košta više od 17 miliona evra.

On je naglasio i da je taj sistem, koji je isporučen Ukrajini, imao bež pustinjsku kamuflažu, koja ga je učinila lakom metom u zelenim ukrajinskim šumama.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jeshua Asshole - Stein says:

    visoko-tehnoloska oružja demokratije ne mogu biti uništena ruskim zardjalim oruzjima ;-)))))))))))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *