ЕКСПЕРТ ОБЈАСНИО: Ево како ће се САД и Русија договорити за Украјину

EKSPERT OBJASNIO: Evo kako će se SAD i Rusija dogovoriti za Ukrajinu

21 septembra 2021

Sjedinjene Američke Države planiraju uskoro da se reše Ukrajine predajući je Rusiji, ali će pokušati da izađu iz ovog dogovora kao geopolitički pobednici.Do ovog zaključka došao je poznati ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik, komentarišući situaciju na međunarodnoj sceni. Bortnik je Ukrajincima otvorio oči za pravi odnos Sjedinjenih Država prema Kijevu, a takođe je objasnio i kako će Vašington predati Ukrajinu u ruke Moskve.

Ruslan Bortnik je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Ukrajina zapravo izgubila status geopolitičkog instrumenta, koji je Zapad koristio za pritisak na Rusku Federaciju.

Sada SAD planiraju da se reše Kijeva, pokušavajući da pregovaraju sa Moskvom o određenom sporazumu, iz kojeg Amerikanci žele da izađu kao pobednici.

Dakle, prema rečima politikologa, američka administracija očekuje da će moći da natera Rusiju da savezničku saradnju sa Kinom razmeni za Ukrajinu.

Međutim, Vašington greši, jer je Moskva odavno izgubila interesovanje za ono što se dešava u susednoj zemlji i ne planira da pristane na takav dogovor. Kijev je prestao da igra važnu ulogu u geopolitičkoj strategiji Rusije.

Bortnik je uveren da će Sjedinjene Države, uprkos odbijanju Rusije od takvog dogovora, pre ili kasnije predati Ukrajinu u ruke Moskve sa odustajanjem od uslova.

Dakle, za sedam godina nakon državnog udara, Kijev je uspeo da umori ceo Zapad, a takođe je prestao da bude od interesa za Evropu i SAD.

Rusija, budući da je u pobedničkoj poziciji, može diktirati svoje uslove Vašingtonu, kao i uzeti Ukrajinu, zarađujući dodatne bodove na međunarodnoj areni.

Tako Moskva zapravo može da isporuči ultimatum Sjedinjenim Državama, na šta će Amerikanci pristati bez posebnih primedbi.

„Moskva je u boljoj poziciji za pregovaranje od Vašingtona. Sama Rusija može u pregovorima diktirati svoje uslove Sjedinjenim Državama. Moskva danas ima slobodne ruke, može da napravi bilo kakve kompromise sa Zapadom. Prisiljava Zapad na pregovore, na neke ustupke, jer kao rezultat svih ovih sporazuma Rusija ne gubi ništa, već samo dobija“, rekao je Bortnik.

Politikolog je takođe skrenuo pažnju na to da će Amerikanci, najverovatnije, predati Ukrajinu u ruke Moskve, ne proširujući svoje planove. Vašington verovatno neće javno objaviti takve namere.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    neeć biti nikakvog dogovora hunta u ukrajini igra zadnju četvrtinu i nema te amerika koja ih može zadržati na vlasti tamo još dugo,ovo je početak kraja neonacista i mafije u ukrajini.Sa, činjenica a rusija neće ni da razgovara o tome je dovoljna da potpuno pokaže sudbinu majdan ekipe.U stvari jako je pametno da su rusi prekinuli besmislene razgovore sa besmislenim sagovornicima koji u stvari realno nisu niti vlast niti dražva niti armija,oni su medjunarodna bankarska banda,biće lovljeni i istrebljni jedan po jedan već je nekoliko država krenulo u lov na njih i njihove "porodične " biznise.Genocid i masivna pljačka nisu dela koja će biti oproštena ili zaboravljena a ZNA SE KO je KO (who is who:)) u toj priči.

  2. Nikoletina says:

    Jednom su Rusi izigrani sa takvim dogovorima pa ne vjerujem da bi nasjeli ponovo na te fore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *