ЕКСПЕРТ ОБЈАСНИО: Ево како ће се САД и Русија договорити за Украјину

ЕКСПЕРТ ОБЈАСНИО: Ево како ће се САД и Русија договорити за Украјину

21 септембра 2021

Сједињене Америчке Државе планирају ускоро да се реше Украјине предајући је Русији, али ће покушати да изађу из овог договора као геополитички победници.До овог закључка дошао је познати украјински политиколог Руслан Бортник, коментаришући ситуацију на међународној сцени. Бортник је Украјинцима отворио очи за прави однос Сједињених Држава према Кијеву, а такође је објаснио и како ће Вашингтон предати Украјину у руке Москве.

Руслан Бортник је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да је Украјина заправо изгубила статус геополитичког инструмента, који је Запад користио за притисак на Руску Федерацију.

Сада САД планирају да се реше Кијева, покушавајући да преговарају са Москвом о одређеном споразуму, из којег Американци желе да изађу као победници.

Дакле, према речима политиколога, америчка администрација очекује да ће моћи да натера Русију да савезничку сарадњу са Кином размени за Украјину.

Међутим, Вашингтон греши, јер је Москва одавно изгубила интересовање за оно што се дешава у суседној земљи и не планира да пристане на такав договор. Кијев је престао да игра важну улогу у геополитичкој стратегији Русије.

Бортник је уверен да ће Сједињене Државе, упркос одбијању Русије од таквог договора, пре или касније предати Украјину у руке Москве са одустајањем од услова.

Дакле, за седам година након државног удара, Кијев је успео да умори цео Запад, а такође је престао да буде од интереса за Европу и САД.

Русија, будући да је у победничкој позицији, може диктирати своје услове Вашингтону, као и узети Украјину, зарађујући додатне бодове на међународној арени.

Тако Москва заправо може да испоручи ултиматум Сједињеним Државама, на шта ће Американци пристати без посебних примедби.

„Москва је у бољој позицији за преговарање од Вашингтона. Сама Русија може у преговорима диктирати своје услове Сједињеним Државама. Москва данас има слободне руке, може да направи било какве компромисе са Западом. Присиљава Запад на преговоре, на неке уступке, јер као резултат свих ових споразума Русија не губи ништа, већ само добија“, рекао је Бортник.

Политиколог је такође скренуо пажњу на то да ће Американци, највероватније, предати Украјину у руке Москве, не проширујући своје планове. Вашингтон вероватно неће јавно објавити такве намере.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    neeć biti nikakvog dogovora hunta u ukrajini igra zadnju četvrtinu i nema te amerika koja ih može zadržati na vlasti tamo još dugo,ovo je početak kraja neonacista i mafije u ukrajini.Sa, činjenica a rusija neće ni da razgovara o tome je dovoljna da potpuno pokaže sudbinu majdan ekipe.U stvari jako je pametno da su rusi prekinuli besmislene razgovore sa besmislenim sagovornicima koji u stvari realno nisu niti vlast niti dražva niti armija,oni su medjunarodna bankarska banda,biće lovljeni i istrebljni jedan po jedan već je nekoliko država krenulo u lov na njih i njihove "porodične " biznise.Genocid i masivna pljačka nisu dela koja će biti oproštena ili zaboravljena a ZNA SE KO je KO (who is who:)) u toj priči.

  2. Nikoletina says:

    Jednom su Rusi izigrani sa takvim dogovorima pa ne vjerujem da bi nasjeli ponovo na te fore

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u