ЕКСПЕРТ ОТКРИВА ЧИЊЕНИЦЕ: „Украјинци ће изгубити рат, због истог разлога као и Немци“

EKSPERT OTKRIVA ČINJENICE: „Ukrajinci će izgubiti rat, zbog istog razloga kao i Nemci“

21 juna 2023

Ukrajinske snage mogu se naći u pravcu Zaporožja u situaciji sličnoj situaciji nacističkih trupa kod Kurska, napisao je američki stručnjak, viši istraživač Centra za bezbednosnu politiku „Jorktaun“ instituta, Stiven Brajan, u članku za „Asia Times“.

„Svaki odlučujući neuspeh u Ukrajini sigurno će zaustaviti želju NATO-a za širenjem. Hitler je ispravno shvatio, da je Kurska bitka izgubljena- posle nje je konačno napustio operaciju „Barbarosa“. Ako ukrajinska ofanziva nastavi nailaziti na prepreke, ista će se dilema postaviti i pred Zelenskog“, rekao je Brajan.Prema njegovim rečima, razmere Kurske bitke znatno prevazilaze trenutna neprijateljstva na zaporoškom pravcu, ali su u mnogo čemu slične situacije iz 2023. i 1943. godine. Brajan je ukazao na sličnosti kao što su aktivna upotreba oklopnih vozila i mina, kao i poboljšan taktički kvalitet ruske strane. Ekspert smatra da su posledice bitaka glavna sličnost.

Razlike između situacije u pravcu Zaporožja i bitke kod Kurska takođe, prema Brajanu, idu na ruku Rusiji.

„Rusi se takođe brane, ali uspešno odbijaju ukrajinske napade. Malo znamo o ruskim gubicima u tehnici i ljudstvu, ali izgleda da se ukrajinski napadi uspešno odbijaju – ali po visoku cenu za Ukrajinu i njene zapadne saveznike. Nekoliko ukrajinskih brigada koje su napadale su praktično uništene, a neke su se povukle bez uspeha“, objasnio je autor.

Brajan je takođe podsetio na gubitke zapadne oklopne tehnike ukrajinske vojske – tenkova „Leopard“ i oklopnih vozila „Bradley“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  nato se zanosi sa intevencijom..moguće je da je ovaj ukrajinski napad zamišljen kao nasilno izvidjanje da bi se zatim iznenadnim vazdušnim napadim razbile koncentracije ruskih rezervi i na dredjenim mestima oslabile odbranbene linije..vrlo je moguće da su se palili na tu ideju..ali ukrajinci nisu ni prišli ruskoj prvoj linij pa je i tu situacija mutna a kamoli gde su rezerve i potencijalne mete u dobljoj pozadini---znači oni su u mraku kao i na početku izvidjanja...videćemo do kraja jula će biti sve jasno...moguće je da će rusi negde krenuti u kontra napade pa tu može da se desi NATO intrevencija iz vazduha...osnovni namer NATO- je uništenje ruske regularne armije to oni ne kriju od prvog dana posle majdan ..mnogo suvemena i par potrošili da prirpeme ukrjansku arimu za napad na rusiju...pa opet ništa...rusi su se očigledno sve vreme pravili ludi:)..kako ih je zajeb. putin zato su toliko podilkanili ipali u najbedniju pljuvačku i pljačkašku histeriju na zapadu...srozao ih je putin i rusija u kanal sa svinjama i škorpijma...imaće to veliku cenu za ugled cele te ekipe..već je ima,nego oni još nisu shvatili koliko su pukli..tek sad im sviće sva katastrofalna posledica njihove neodmerene ludačke reakcije...nisu oni jedini na svetu...ZAPAD je PUKO ako izgubi ovaj rat ..pogotovo ako ga nečasno izgubi kako ga upravo sad gubi...

 2. Beli Orao says:

  Polako i na zapadu silazi iz guzice u glavu !

  • 1389 says:

   Kasno Biden u Ukrajinu dođeh...😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *