ЕКСПЕРТ ЗА ГЕОПОЛИТИКУ ТВРДИ: Десиће се велике промене, НОВО ПРЕКРАЈАЊЕ СВЕТА

ЕКСПЕРТ ЗА ГЕОПОЛИТИКУ ТВРДИ: Десиће се велике промене, НОВО ПРЕКРАЈАЊЕ СВЕТА

8 августа 2019

ЕКСПЕРТ за геополитику Каролин Галактерос оценила је да ће у свету ускоро доћи до „великог препакивања“.

По њеној процени, главни актери биће Европа и Азија, а нова линија поделе преместиће се далеко иза Урала.У свом најновијем тексту, указала је: „Док ово пишем, у великим међународним пословима царује чудно спокојство. То је узбуђујућа тишина налик на ону која настане пред олују у планинама или цунами на мору“

Галактерос је оценила да Европска унија треба да се зближи са Русијом:

„То је ЕУ неопходно јер прекрајање света постаје све реалније, поготово због моралне и политичке дискредитације Сједињених Држава која играче из другог плана присиљава да – ради властитог преживљавања – сва јаја више не стављају у једну корпу“.

Галактерос је убеђења на и тренутни распоред политичких снага у свету показује ниво питања која ће морати да се решавају на „новој Јалтинској конференцији“:

„Гвоздена завеса ће се током новог прекрајања света преместити ка Уралу – на Далеки Исток Европе. То премештање ће Русију присилити да уђе у европски лагер“.

Галактерос се у тексту бави „борбом Москве и Пекинга за утицај у Централној Азији“ и тврди да се та борба појачава јер транспортни системи које предлаже Кина могу те земље учинити зависним од Пекинга.Она упозорава да међународним односима прети „закон џунгле“  и да се то може избећи ако велики регионални играчи и савези створе оптималне услове за заједничко постојање. И додаје:

„Животно је неопходно да се престане веровати у химеру западног, или бар европског, моралног ауторитета. Јер, тај ауторитет се већ разбио на парампарчад и разлетео на све стране“.

Галактерос је оценила да криза у Персијском заливу све више повећава јаз између Русије, Ирана и Турске, с једне, и САД, Саудијске Арабије и Израела, с друге стране.

KOMENTARI9 коментара

 1. Ivana says:

  Ustaštvo cveta u 2019 godini u ustaškoj Hrvatskoj miljenici neonacističke Evrope, Vatikana, i ljubitelja IV rajha. A Srbi glupi, slepi, gluhi i kukavice baš bi u Evropu kod svojih đelata.

 2. Zoran says:

  Glavni akter svakako nece biti Evropa. O sotalima mozemo da pricamo.

 3. sergej says:

  Što je babi milo to joj se i snilo! Ove nebuloze su nerealne ali zavisi ko ih analizira,šta mislite da će Ruija dati svoj suverenitet? Svi pohodi od Karla velikog,Napoleona,Hitlera o stvaranju EU države i pohoda na istok su propali a i Američki osvajački san se topi brže nego što misle. Onog momenta kad unište Dolar imperija ima građanski rat sa nepredvidivim ishodima.

  • test01 says:

   Slazem se samo ce do menjanja valute doci postepeno - vec se desava i Kina je nova ekonomska imerija! Sumnjam da ce usijane glave sa zapada pustiti da to prodje bez rata... Putin je vec vise puta izbegao provokacije

  • doktrina soka says:

   Sto gore to bolje.Mi smo prosl sta smo prosli ,zvimo saterani u cosak i treba da cutimo i Bogu se molimo da taj svetski galijamatis sto pre krene u obracun. Sesti ispred tv uzeti kokice i pivo i navjati.Igra Prestola pocinje. Raspredali se vajni geostratezi, koji kada ih tv snima misle da su nesto,sav normalan,obican, svet vidi da je osla mast u propast.A gde ce biti koje granice zabole me,samo kad pogledam na Dunav setim se tri puta se granice menjale.

 4. Milan says:

  Странка ЗДРАВА СРБИЈА Милана Стаматовића саопштила је данас да "нема ништа против" да се организује референдум са питањем да ли су грађани сагласни да се Косово ПРИВРЕМЕНО уступи Русији на управљање. Кад би овај предлог било могуће остварити то би покварило НАТО-ов отимачки план у погледу КИМ. На Стаматовићев предлог је реаговао Чанак: "Уступање Косова Русији, што предлаже Стаматовић, било би велеиздаја..." Ево о велеиздаји говори Чанак лидер странке која нема ништа против да Србија препусти КиМ државоликој творевини НАТО на делу територије Србије. Чанку не одговара што би Русија сачувала Србији КиМ и вратила јој га, по Чанку важно је не дати КИМ Русији ни привремено, јер то би покварило план НАТО.

 5. milorad2 says:

  kako ova misli da će granica biti na uralu, to je jedino moguće ako NYTO okupira evropski deo rusije.Nije mi baš jasno na koji benzin ovoj radi mozak ali činjenica je da će afro-azija biti glavna zona to je JEDAN kontinent i na njemu se nalazi većina stamovništva, resursa i industrije drugim rečima to je ogromno tržište veštački isparcelisano još uvek izmedju bivših i trenutnih kolonijalnih država ali te kolonije im izmiču polako izvan uticaja što i jeste prirodan proces DEKOLONIZACIJE.I obvo što su napravili na balkanu je samo PRIVREMENO i neće još dugo moći da traje zapadni apsolutni uticaj i dominacija će oslabiti pogotovo što će dobar deo z.evrope ući u neku novu vrstu kontinentalne ekonomske unije a to podrazumeva rusiju i kinu i indiju i b.istok takodje.Žao mi je samo latino amerike, njih će amerikanci još neko duže vreme da kinje i muzu ko stoku ali ovde im je vreme isteklo.Mnogo su se zavrnuli 1999, ali MNOGO.Šteta od napada na nas je NEMERLJIVA i ogromna za njihov kredibilitet i diplomatiju a samim tim i ekonomiju, tek će računi da stignu za taj avanturizam i budalaštinu.

  • Ivana says:

   I kad mi "hrabri" Srbi vraćamo privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu ili čekamo da nam ju Rusi vrate kao i Kosovo, Crnu Goru i Makedoniju?

 6. Бели Орао says:

  Вјечно се неће америчке провокације моћи избјегавати ! Кад амери улете дроновима у територије и опале прве ракете да ли на Кину или Русију тад и почиње танго ! Све док се само повређује зрачни простор без ракета и бомби послатих на неки циљ биће само препуцавање политичко и некорисне претње ! Ово излагање горе је нешто набацано с лијева и десна и нема неке везе са стварношћу. Госпођа је промашила професију било би боље да пише фантастичне романе!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u