ЕКСПЕРТ ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ: „АКО РУСИЈА УЂЕ У УКРАЈИНУ СА ВОЈСКОМ, НИКО НЕ ЗНА ГДЕ ЋЕ СТАТИ“

ЕКСПЕРТ ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ: „АКО РУСИЈА УЂЕ У УКРАЈИНУ СА ВОЈСКОМ, НИКО НЕ ЗНА ГДЕ ЋЕ СТАТИ“

4 новембра 2021

Западне земље не би требало да крше услове које је поставила Руска Федерација о ситуацији у Украјини, јер таква одлука може довести до непоправљивих последица.До овог закључка је дошао познати руски политички експерт, аналитичар “Россия сегодня” Ростислав Ишченко, анализирајући ситуацију на линији додира сукобљених страна у Донбасу.

У интервјуу за информативни портал Украина.ру, Ишченко је детаљно говорио о могућности војног сукоба у пуном обиму између Москве и Кијева, а такође је објаснио са чиме би се Запад суочио ако би ипак прекршио „црвене линије“ у Украјини.Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да Русија помно прати ситуацију и не прихвата покушаје Запада да преваре Кијев да изведе војну операцију у Донбасу. Тако је Москва већ дуго оглашавала своје “црвене линије” за САД и НАТО у Украјини и оштро ће реаговати на њихово кршење.

Политиколог је скренуо пажњу на то да руско руководство већ неколико година указује на Запад у украјинском сукобу, чије би распламсавање могло да има опасне последице.

Дакле, ако Кијев, под притиском Запада, покрене војну операцију против Донбаса, Москва ће бити спремна да брзо и ефикасно интервенише у војном сукобу.

„Сада видимо оштре изјаве о Украјини и директне алузије Западу да постоје „црвене линије“ након којих се Москва не може зауставити. Нико не каже где ће онда Москва стати и шта ће тачно урадити. Али сви разумеју да говоримо о насилном решењу, које ће бити болно и за Украјину и за Запад“, објаснио је Ишченко.

Према мишљењу политичког експерта, уколико Запад прекрши руске „црвене линије” у Украјини, Русија се неће зауставити и потпуно ће неутралисати претњу коју представља Кијев.

Дакле, реч је о посебном војном стратешком програму који ће трајно решити проблем могућег уласка Украјине у НАТО.

(webtribune.rs)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad5 says:

    rusi mogu da udju u ukrajinu samo u slučaju anarhije tamo a to nije nemoguće da se desi.Isto tako NATO snage su već u ukrajini i na njenim granicama zbog istog razloga i to će u stvari biti trka izmedju NATO i ruskih trupa,i ako dodje do toga može doći i do ozbiljnih sukoba.NATO zna da ne može da primi formalno ukrajinu u članstvo i zato je rešeno da se izvrši okupacija te države i uvodjenje multinacionalnih snaga NATO-a direktnio na rusko ukrajinsku granicu,to je objava rata rusiji i šta ćče dalje biti uopšte nije jasno ali mslim da je jako izvestan direktan sukob NATO snaga i ruske armije,možda će on biti ograničen na teritoriju ukrajine i okoline, a možda preraste u opšti rat, ishod je neizvestan i vrlo opasan u ovom momentu.

  2. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ako Rusi uđu u Ukrajinu i uđu u NATO onda ih ništa neće zaustaviti da oni kroje novi svetski poredak, a tako će i biti jer jedna je majka svima nama Majka Rusija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u