ЕКСПЕРТ ЗАЛЕДИО ЕВРОПУ: „АКО РУСИЈА УЂЕ У УКРАЈИНУ СА ВОЈСКОМ, НИКО НЕ ЗНА ГДЕ ЋЕ СТАТИ“

EKSPERT ZALEDIO EVROPU: „AKO RUSIJA UĐE U UKRAJINU SA VOJSKOM, NIKO NE ZNA GDE ĆE STATI“

4 novembra 2021

Zapadne zemlje ne bi trebalo da krše uslove koje je postavila Ruska Federacija o situaciji u Ukrajini, jer takva odluka može dovesti do nepopravljivih posledica.Do ovog zaključka je došao poznati ruski politički ekspert, analitičar “Rossiя segodnя” Rostislav Iščenko, analizirajući situaciju na liniji dodira sukobljenih strana u Donbasu.

U intervjuu za informativni portal Ukraina.ru, Iščenko je detaljno govorio o mogućnosti vojnog sukoba u punom obimu između Moskve i Kijeva, a takođe je objasnio sa čime bi se Zapad suočio ako bi ipak prekršio „crvene linije“ u Ukrajini.Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da Rusija pomno prati situaciju i ne prihvata pokušaje Zapada da prevare Kijev da izvede vojnu operaciju u Donbasu. Tako je Moskva već dugo oglašavala svoje “crvene linije” za SAD i NATO u Ukrajini i oštro će reagovati na njihovo kršenje.

Politikolog je skrenuo pažnju na to da rusko rukovodstvo već nekoliko godina ukazuje na Zapad u ukrajinskom sukobu, čije bi rasplamsavanje moglo da ima opasne posledice.

Dakle, ako Kijev, pod pritiskom Zapada, pokrene vojnu operaciju protiv Donbasa, Moskva će biti spremna da brzo i efikasno interveniše u vojnom sukobu.

„Sada vidimo oštre izjave o Ukrajini i direktne aluzije Zapadu da postoje „crvene linije“ nakon kojih se Moskva ne može zaustaviti. Niko ne kaže gde će onda Moskva stati i šta će tačno uraditi. Ali svi razumeju da govorimo o nasilnom rešenju, koje će biti bolno i za Ukrajinu i za Zapad“, objasnio je Iščenko.

Prema mišljenju političkog eksperta, ukoliko Zapad prekrši ruske „crvene linije” u Ukrajini, Rusija se neće zaustaviti i potpuno će neutralisati pretnju koju predstavlja Kijev.

Dakle, reč je o posebnom vojnom strateškom programu koji će trajno rešiti problem mogućeg ulaska Ukrajine u NATO.

(webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    rusi mogu da udju u ukrajinu samo u slučaju anarhije tamo a to nije nemoguće da se desi.Isto tako NATO snage su već u ukrajini i na njenim granicama zbog istog razloga i to će u stvari biti trka izmedju NATO i ruskih trupa,i ako dodje do toga može doći i do ozbiljnih sukoba.NATO zna da ne može da primi formalno ukrajinu u članstvo i zato je rešeno da se izvrši okupacija te države i uvodjenje multinacionalnih snaga NATO-a direktnio na rusko ukrajinsku granicu,to je objava rata rusiji i šta ćče dalje biti uopšte nije jasno ali mslim da je jako izvestan direktan sukob NATO snaga i ruske armije,možda će on biti ograničen na teritoriju ukrajine i okoline, a možda preraste u opšti rat, ishod je neizvestan i vrlo opasan u ovom momentu.

  2. Ovcoizovani covid idioti says:

    A uci ce.

  3. Si Ju Leter Aligeder says:

    Ako Rusi uđu u Ukrajinu i uđu u NATO onda ih ništa neće zaustaviti da oni kroje novi svetski poredak, a tako će i biti jer jedna je majka svima nama Majka Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *