ЕКСПЛОЗИЈА У ЛУЦИ ЛА-ГУАИРА: Американци почели хибридни рат против Венецуеле

EKSPLOZIJA U LUCI LA-GUAIRA: Amerikanci počeli hibridni rat protiv Venecuele

28 januara 2019

AMERIKANCI i njihova agentura u Venecueli i povodom nje uveliko prelaze Rubikon.

U lučkom gradu La-Guaira, koji se nalazi severno od Karakasa, odjeknula je eksplozija posle koje je odmah izbio požar.Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da Vašington planira vojnu intervenciju protiv njegove zemlje:

„Američka imperija je već utvrdila plan intervencije pomoću svojih trojanskih konja i predstavnika naše izdajničke desnice. Trenutno još pokušava državni prevrat pomoću svoje pete kolone na našoj teritoriji“.

Maduro nije apostrofirao pukovnika Hose Kuisa Silvu, svog vojnog atašea u Vašingtonu, koji je objavio da priznaje za šefa države Huana Guaida koji se (naravno, na američki mig) samoproglasio na mitingu opozicije.

Nije apostrofirao ni zemlje koje u agresiji protiv Venecuele asistiraju Sjedinjenim Državama.

Međutim, dok britanska novinska agencija Reuters plasira tvrdnje da su već u Venecueli pripadnici ruske privatne vojne kompanije „Vagner“, koji su došli da štite Madura (što je Kremlj demantovao), a i da su neki Srbi u Karakasu sa istim zadatkom, pojavile su se indicije da u organizovanju subverzivnih operacija venecuelanske opozicije učestvuje Izrael.

Naime, tvrdi se da Guaida čuva oko 30 elitnih izraelskih komandosa, a da oko 170 učestvuje u nasilnim i subverzivnim akcijama proameričke opozicije.

Navodno su u Venecuelu u decembru ušli sa teritorije Brazila i imaju naredbu da u podesnom momentu zaposednu neka od ključnih vladinih zdanja.

Ovo, u svakom slučaju, tvrdi profesor Diplomatske akademije Ministarstva inostranih poslova RF Igor Panarin.

Inače, Venecuela je sa pokušajem državnog prevrata bila suočena još u ranoj fazi vladavine Uga Čaveza.

Protiv njega je 202-ge istupio znatan deo armije, bio je `stavljen u izolaciju`, a spasio ga je samo masovni izlazak naroda naulice.

Pučisti su bili prisiljeni da ga posle dva dana oslobode.

Armijski vrh je sada na Madurovoj strani, a i nemali deo naroda. Zato Amerikanci, po svemu sudeći, i ne računaju da liberalna prozapadna opozicija Venecuele ima šanse protiv armije i dela naroda.

Zato i sprema vojnu intervenciju.

Svi su izgledi da će to biti neka kombinacija onoga što su primenili protiv Gadafija u Libiji i protiv Asada u Siriji.

To je dobro uhodani i podmazani mehanizam. Sirija je opomena da vlade slabijih zemalja ne mogu da mu se uspešno suprotstave bez podrške Rusije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Novi svetski poredak. Biche dobar rat.

 2. E.Lirsch says:

  Sace Lavrov na "pregovaranja" sa ZAPADNIM PARTNERIMA.... Rusija sa Putinom propada definitivno.

  • Ivke says:

   SOM

  • Zoran says:

   Topi se Rusiji Srbija, Makedonija, Venecuela....drzi se Sirija, ali to je rovito podrucje, mnogo vise nego pre rata i ostace takvo. Kad neko nespsoban ...sta da radis.

 3. Milan says:

  Još u decembru 200 izraelskih komandosa kod venecuelanskog "Asada" slilo se iz Brazila, to je recimo kao iz Iraka. Prebrojali su ih i nadam se da čekaju priliku da ih pohapse ili likvidiraju. Ne treba da se dvoume jer ovakvi gosti pretvaraju se u Abu Bakra i ISIS.

 4. milorad says:

  Ovim činom priznavanja uzurpatora u venecueli USA su sebe stavile van zakona i izgubile svaki legitimitet kao legalna država i vlada, nije maduro ilegalac sada.Američka oligarhija je sebe proglasila ZAKONODAVCIMA SVETA a to nema šanse da uspe :)Čak i oni koji ih sad prate u ovoj šaradi ovog momenta dok pišem ovo prave planove kako da ih obore.Strah je velik ali strahom se ne može dugo vladati.

 5. Gagi says:

  Osnovni izvor zivota su hrana i voda. Setimo se da je unistavanje tih resursa bio cilj novih "gazda" na americkom kontinentu. Ubijanje miliona bizona kao i stanovnistva tih teritorija je osnovna poluga vlasti ( bilo gde ) na zemljinoj kugli. Namera je prosta i opaka, ja ti dajem hranu (zivot)i mogu da te posedujem. To je razlog za destabilizaciju i lom u svetu,kod nas su takodje sproveli "novu ideologiju" i reforme protiv " kulaka". Na taj nacin su od nezavisnih i dobrostojecih porodica ( dajuci im besplatne stanove u gradovima) napravili sirotinju sa kojom mogu da manipulisu i da je iskoriscavaju. NEMAS VISE SVOJ HLEB, MORAS DA BUDES PODOBAN DA BI MOGAO DA ZIVIS. Naveca moguca zloupotreba u savremenom svetu je stvaranje "zlatnog teleta" ili perpetum - mobile, da iz nicega stvoris nesto vrhunsko. Tako su ideolozi novog poretka ili ti pljacke, potopili Titanik i stvorili "jaku" valutu sa kojom mogu da kupuju sve po svetu bez ikakvog materijalnog pokrica. Izgleda mi da se to menja, niko vise svoje resurse nece dati za bezvredne papire i casnu rec da smo mi mocni i najbolji. Danas je u Venecueli taj problem, oce da otimaju naftu i zive na foru, to ti je to, neradnicka i hohstaplerska banda vec vekovima vlada i opstaje lazima i manipulacijama.Neophodno je stvoriti bipolarni svet jer nam je zaista dosta da nam otimaju a kasnije navodno daju i cine. SAV PRAVDOLJUBIVI SVET ORGANIZOVAN U DRZAVE, MORA ODMAH DA PREKINE SVE KONTAKTE SA SVETSKIM OLOSIMA I PREKINE DIPLOMATSKE ODNOSE SA MANIPULATORIMA, SVE IH TREBA NAJURITI IZ SVOJIH DRZAVA. Mora da se desi svetska politicka hirurgija, da se odstrani i eliminise ono sto nas izjeda i unistava prosperitet i postojanje naroda i covecanstva. Ako zelite da opstanete dragi moji, vracajte se na selo i organizujte svoje zivote, onda ste nezavisni od olosa i svakakvih manipulacija. To podrazumeva da su ljudi vredni i sposobni i da brinu o svom zivotu, danas je takvih malo jer su svoj zivot " ustupili " (nejasno) sposobnijima od njihovih pradedova i njih samih.

 6. Milan says:

  Sreća pa tvoja pamet ne komanduje Rusijom. Da je tvoja uprava Rusi ne bi ništa drugo radili, nego samo bi ratovali i to po celom svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *