ЕКСТРЕМНА ОДЛУКА ВЛАСТИ У КИНИ

ЕКСТРЕМНА ОДЛУКА ВЛАСТИ У КИНИ

19 јула 2020

Власти у централној Kини срушиле су рано јутрос брану на реци Чухе у провинцији Анхуи после чега се очекује пад водостаја за више од 70 центиметара.

Kако је јавила кинеска државна телевизија ЦЦТВ, брана је срушена експлозивом како би се ослободила огромна количина воде из ње због великих поплава широм земље које су однеле многе животе.Водостај многих река, укључујући снажан Јангце, ове године је неуобичајено висок због великих киша.

Рушење брана и насипа због испуштања воде био је екстремни одговор који су Kинези примењивали 1998. године за време највећих поплава у којима је страдало више од 2.000 људи и уништено готово три милиона домова.

Сезонске поплаве годишње погоде велике делове Kине, посебно њене централне и јужне регионе, али овог лета биле посебно озбиљне. Више од 150 људи је погинуло или се воде као нестали у поплавама и клизиштима које су изазвале бујице кише.

Око 1,8 милиона људи је евакуисано, а директни губици који су приписани поплавама процењују се на више од 49 милијарди јуана (седам милијарди долара), према подацима Министарства за ванредне ситуације.

Велики градови су до сада поштеђени, али забринутост је порасла због Вухана и других метропола низводно где живе десетине милиона људи.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u