ЕЛИТНИ БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ БЕРОНС ОТКРИО НЕВЕРОВАТНУ СТВАР: „Оружане снаге нису у стању да сачувају земљу од напада!“

ELITNI BRITANSKI GENERAL BERONS OTKRIO NEVEROVATNU STVAR: „Oružane snage nisu u stanju da sačuvaju zemlju od napada!“

17 septembra 2016

345

Elitni britanski general Ričard Berons pismom je upozorio ministra odbrane Majkla Felona da Oružane snage Ujedinjenog kraljevstva nisu u stanju da zaštite zemlju od masovnog napada. Takođe: da bi – pokušavajući da takav napad spreče – izgubile  veći deo svojih resursa, čak i ako bi to bo rat sa primenom samo klasičnog naoružanja.

Elektronsko izdanje lista Financial Times podseća svoje čitaoce da je Berons u aprilu napustio šefa objedinjene komande Oružanih snaga Velike Britanije.

Pa navodi da je Berons Felona upozorio da britanska armija nema opremu potrebnu za rat sa profesionalnim kopnenim snagama, a da je njena vatrena moć bitno manja od vatrene moći oružane sile Rusije.

Po njegovoj proceni, britanski sistemi PVO „u stanju su da štite valjda samo Vajthol“ (ulica u centru Londona sa vladinim ustanovama):

„Ni teritorija Ujedinjenog kraljevstva – dodao je Berons – ni same jedinice naših Oružanih snaga ne bi bile zaštićene od koordiniranih dejstava ruske avijacije“.

Isti general tvrdi i opominje svoje: „Naša današnja armija navikla je da deluje iz bezbednih baza i to protiv protivnika koji su od nje slabiji i po manevarskim sposobnostima, a još nemaju ni PVO ni savemenu artiljeriju, niti mogućnosti za vođenje elektronskog rata. Pogotovo nemaju ni balističke ni krstareće rakete“.

Berons je posebno upro prstom u britansku mornaricu i ratnu avijaciju. Otkrio je da ne raspolažu potrebnim projektilima i sredstvima odbrane jer su naviknute na zavisnost od američkih snaga koje ih podržavaju i štite“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Sasulja says:

    Prestanite ubijati neduzni narod po Svetu i ne boj te se,nece vas niko napadati.Ima ona stara narodna, Nemoj pa se ne boj.

  2. namćor says:

    Ma daj. "Ako ih Rusija napadne..."??!!! Prvo i osnovno: Rusija NIKOG ne napada. Ona je META i konačni cilj Anglo-Germanskih grabljivaca! Prirodna bogatstva i resursi koji "nepravedno pripadaju samo Rusiji", pa ih treba raščerečiti među Anglo-Germanskim Multinacionalnim pljačkašima! Ovakve izjave imaju samo jednu svrhu: Uplašiti sopstveni narod "Ruskom pretnjom" i izvući mu iz džepa novac i platiti "reket" Američkoj industiji smrti! Smrdljivi Britanci!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *