ЕЛИТНИ БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРОЗВАО НАТО: „Време је да западне земље признају да су изгубиле рат у Сирији“

ЕЛИТНИ БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРОЗВАО НАТО: „Време је да западне земље признају да су изгубиле рат у Сирији“

16 децембра 2016

78255908_sirdavid_80023c-richards-4

Бивши начелник Штаба одбране велике Британије – сер Дејвид Ричардс – оценио је да је време да западне земље признају да су изгубиле рат у Сирији.

Један од најауторитетнијих британских генерала рекао је у интервјуу за Би-Би-Си:

„Бојим се да смо тај рат изгубили. Али, то не значи да морамо – ако изаберемо добру стратегију – изгубити мир. Уверен сам да западни државници и политичари сада треба да се управо н то сконцентришу“.

Ричардс је додао да Запад треба и да се посвети решавању хуманитарних питања у Сирији, па наставио:

„Запад, на жалост, нема јасну стратегију. А имамо посла са људима какви су Путин и Асад који очито имају стратегију и који су нас надмудрили“.

Све је ово утолико значајније што је управо Ричардс 2012-те и 2013-те предлагао план за упад у Сирију.

Он сада опомиње: „Морали смо или поћи на тај корак, па срушити Башара Асада, или почети да га подржавамо. То је била солидна стратегија за чију реализацију је била потребна само једна година. Добили смо одговор: да немамо годину на располагању и да тај план зато није довољно добар“.

Ричардс је открио и да је на то тада одговорио: „Добро, у том случају је боље да почнемо да подржавамо Асада… Јер, у супротном ћемо добити најгори од свих могућих резултата“.

Елитни британски генерал сада се залаже за што брже завршавање рата у Сирији:

„Сви смо ужаснути због хуманитарне ситуације у Сирији. Ако не окончамо тај рат – он ће трајати још годинама. Сматрам да је западна либерална тачка гледишта – укључујући и моју, не бојим се да то признам – била веома лицемерна“.

Додатно је објаснио: „Ми заврћемо руке, говорећи притом о хуманитарној ситуацији, али ми никада нисмо били спремни да је разрешимо“.

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Anđe says:

    Ma ne drug britanac, oni su izgubili bitku za Alepo ali nisu i rat. Malo su opipali puls ruskim vojnim snagama itd, njima je bitno da su oborili druga Moamera, hteli su naravno i Asada, ali o tom potom. Ko zna kakve će još užase da naprave, Evropu su zauzeli sa izbeglicama, putem ekonomije rade depopulaciju, imaju dosta posla, ne mogu sve od jednom da postignu imaju dosta mandata, svaki od kandidata postigne dosta užasa. Znaju oni kako će. No, mi brinemo za mnogo a treba samo jedno. "Za sve držim da su trice sem prevažnog poznanja Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista; govori apostol" "Ja sam Put, Istina i Život; govori Hristos" Sve je zapisano i ispunjava se ali treba strpljenja, puno vere i nade, ali stiže On.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u