ЕЛИТНИ БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРОЗВАО НАТО: „Време је да западне земље признају да су изгубиле рат у Сирији“

ELITNI BRITANSKI GENERAL PROZVAO NATO: „Vreme je da zapadne zemlje priznaju da su izgubile rat u Siriji“

16 decembra 2016

78255908_sirdavid_80023c-richards-4

Bivši načelnik Štaba odbrane velike Britanije – ser Dejvid Ričards – ocenio je da je vreme da zapadne zemlje priznaju da su izgubile rat u Siriji.

Jedan od najautoritetnijih britanskih generala rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si:

„Bojim se da smo taj rat izgubili. Ali, to ne znači da moramo – ako izaberemo dobru strategiju – izgubiti mir. Uveren sam da zapadni državnici i političari sada treba da se upravo n to skoncentrišu“.

Ričards je dodao da Zapad treba i da se posveti rešavanju humanitarnih pitanja u Siriji, pa nastavio:

„Zapad, na žalost, nema jasnu strategiju. A imamo posla sa ljudima kakvi su Putin i Asad koji očito imaju strategiju i koji su nas nadmudrili“.

Sve je ovo utoliko značajnije što je upravo Ričards 2012-te i 2013-te predlagao plan za upad u Siriju.

On sada opominje: „Morali smo ili poći na taj korak, pa srušiti Bašara Asada, ili početi da ga podržavamo. To je bila solidna strategija za čiju realizaciju je bila potrebna samo jedna godina. Dobili smo odgovor: da nemamo godinu na raspolaganju i da taj plan zato nije dovoljno dobar“.

Ričards je otkrio i da je na to tada odgovorio: „Dobro, u tom slučaju je bolje da počnemo da podržavamo Asada… Jer, u suprotnom ćemo dobiti najgori od svih mogućih rezultata“.

Elitni britanski general sada se zalaže za što brže završavanje rata u Siriji:

„Svi smo užasnuti zbog humanitarne situacije u Siriji. Ako ne okončamo taj rat – on će trajati još godinama. Smatram da je zapadna liberalna tačka gledišta – uključujući i moju, ne bojim se da to priznam – bila veoma licemerna“.

Dodatno je objasnio: „Mi zavrćemo ruke, govoreći pritom o humanitarnoj situaciji, ali mi nikada nismo bili spremni da je razrešimo“.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Anđe says:

    Ma ne drug britanac, oni su izgubili bitku za Alepo ali nisu i rat. Malo su opipali puls ruskim vojnim snagama itd, njima je bitno da su oborili druga Moamera, hteli su naravno i Asada, ali o tom potom. Ko zna kakve će još užase da naprave, Evropu su zauzeli sa izbeglicama, putem ekonomije rade depopulaciju, imaju dosta posla, ne mogu sve od jednom da postignu imaju dosta mandata, svaki od kandidata postigne dosta užasa. Znaju oni kako će. No, mi brinemo za mnogo a treba samo jedno. "Za sve držim da su trice sem prevažnog poznanja Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista; govori apostol" "Ja sam Put, Istina i Život; govori Hristos" Sve je zapisano i ispunjava se ali treba strpljenja, puno vere i nade, ali stiže On.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *