EMIL VLAJKI: Uhapsiti sve Srbe radi mirne Bosne

EMIL VLAJKI: Uhapsiti sve Srbe radi mirne Bosne

16 januara 2014

emil_vlajki4814895983Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki predlaže da se, s obzirom na učestalost hapšenja Srba u Republici Srpskoj za navodne ratne zločine, radi racionalizacije troškova „uhapsi celokupna srpska populacija koja je učestvovala u ratu, pa da se onda onih par desetaka nezločinaca, ako ih ima i toliko, pusti da žive u kućnom pritvoru“.

On predlaže da se „zatim uhapsi, ako je ko ostao živ, srpska populacija koja je preživela doba Jasenovca, Gradine i Jadovna, koja je zasigurno, nahuškala pre 20 godina ove Srbe, koji se danas hapse, da čine ratne zločine nad nesrbima“.

„Isto bi tako trebalo uhapsiti sve Srbe u Srbiji koji su, u to nema sumnje, hrabrili sadašnje srpske ratne zločince. Onda bi trebalo ukinuti ovu genocidnu tvorevinu zvanu Republika Srpska“, navodi se u Vlajkijevom saopštenju povodom svakodnevnih hapšenja Srba za navodne ratne zločine nad nesrbima.

On smatra da „treba ukinuti i Srpsku pravoslavnu crkvu, a na lomači obavezno javno spaliti spis Načertanije, sve memorandume SANU i sabrana dela Ive Andrića da bi se stalo u kraj genocidnosti Srba i da bi ih se denacifikovalo“.

„To je jedini način da zaživi nezločinačka, unitarna i mirna Bosna“, poručio je Vlajki.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *