EMIR KUSTURICA: Novac koji zaradim ne trošim na kokain i kurve

EMIR KUSTURICA: Novac koji zaradim ne trošim na kokain i kurve

22 јануара 2014

Emir KusturicaProslavljeni reditelj Emir Kusturica rekao je da je pre 10 godina došao u Mokru Goru da je želeo da napravi sve ono što imaju najrazvijenija društva na svetu: vodovod, kanalizaciju, da zaštitim podzemne vode. Da bi to uradio, bilo je potrebno mnogo više para nego što država može da priušti ovako “beznačajnoj sredini”.

“Novac koji zarađujem ne koristim za kokain i za kurve, već za unapređenje socijalnog okvira u kojem se nalazim. To je kao mala država koja se sufinansira svojim viškovima, a to tržište ne može da ti vrati. Sve male države su besmisleno upućene u taj svetski liberalizam koji otpisuje mnoge teritorije i one nestaju ne samo zbog suše, kao Inke, nego i zbog tog svojevrsnog socijalnog darvinizma”, smatra Emir Kusturica.

Reditelj smatra da to što je napravio u Mokroj Gori i u Višegradradu jeste zapravo posvećenje ideji da Sen Simon i Žan-Žak Ruso nisu mrtvi, odnosno da postoji ostvariva vizija drugačijeg života.

“Ne onog koji se u Beogradu tumači kao drugačija, druga, treća Srbija… već da stvarno postoje uslovi u kojima viškovi mogu da idu i onome ko ih je zaradio i onima koji rade i da se tako zatvori krug u kojem će organska hrana, organski filmovi i sve što je najbolje i ekskluzivno u svetu pripasti i nama jer i mi tome pripadamo”, kaže Kusta.

Međunarodni odbor za obeležavanje Velikog rata, u kojem učestvuju ugledni engleski i ruski istoričari, izabrao je upravo Kusturicu da snima film o Gavrilu Principu iako znaju kakav je njegov stav o tome.

“Neću raditi film koji se stavlja na jednu ili na drugu stranu jer filmovi ne mogu da budu sudije. Pokušaću da relativizujem tu snažnu ideju u kojoj je na teret Gavrila Principa pala ogromna krivica koju on ne nosi. Vratićemo sve to na polje teorije u kojoj će dve suprotstavljene strane, stojeći jedna uz drugu, relativizovati taj čitav događa”, smatra reditelj.

(Kurir)

KOMENTARI3 коментара

  1. velimir says:

    KUSTO TI SVOJIM DELIMA UNAPREĐUJEŠ SRBIJU I SRBE A ONI KOJI SVOJIM NE ČINJENJEM ILI ČINJENJEM UPROPAŠTAVAJU SRBIJU UVEK ĆE TE KRITIKOVATI JER NE MOGU DA TI OPROSTE USPEH KOJI NIJE VEZAN ZA POLITIKU. VELIKI DEO SRBIJE JE UZ TEBE NEMOJ NAS IZNEVERITI.

  2. Jevto Bejatovic says:

    Temeljito si shvatio, globalizam i njegove, pogubne posledice, za male drzave; te, manirom, rasnog umetnika, umnog i humanog coveka, stitis, sve sto je zdravo i od Boga dato. Kusta, dobro znas, da su pojedinci, menjali svet, te, s obzirom, na tvoju, bozanstvenu harizmu i dar, koji je, privilegija retkih, mozda bi trebao da, i radikalnije, iskoracis i krenes,jer, ti to sigurno, mozes i znas, i pravac i smer, najplodonosnijeg delovanja.....od Boga ti zdravlje i nadoknada.......srdacno i bratski, Jevto Bejatovic iz ledenog Cikaga.............

  3. sonja says:

    Mi Srbi smo obicna gamad.Ovo je najveci prevarant,foler i lizoguzac za sopstveni interes.On ce i neandretalac postati (a vec podobro i lici) radi licnog interesa.Koje gadosti i maglu on srbima prodaje,a glupani k'o u sveca u njega gledaju.Ne zaboravite;On je rodjen kao Emir i sva njegova upinjanja da bude veci Srbin od nas samih postaju smijesna i vi mu hvalospjeve klicete.Smijesni ste i vi.Meni se taj covjek prosto gadi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u