EMIR KUSTURICA: Ovo što se dešava u Ukrajini je prva stepenica revizije Drugog svetskog rata

EMIR KUSTURICA: Ovo što se dešava u Ukrajini je prva stepenica revizije Drugog svetskog rata

6 maja 2014

Kusturica_unutraDanas je slavni režiser Emir Kusturica rekao da je Ukrajina prva stepenica revizije Drugog svetskog rata dodajući da svi dobro znaju „kako se završila Hitlerova revizija Prvog svetskog rata“.

„Mi u Republici Srpskoj imamo predsednika koji je javno podržao otcepljenje Krima, ne zbog Kosova, nego zbog toga što shvata da je svet ušao u tešku fazu u kojoj velika sila krši prava malih naroda, i ono što je najopasnije, to je sila koja sve više koristi prirodno pravo“, kazao je Kusturica.

Kusturica je rekao da se nada da će Vlada Srbije imati hrabrosti, da, ako bude stavljena pred dilemu NATO-a i Evrope, zadržati neutralnost zemlje, jer će jedino tako da profitira i opstane.

Veliko je pitanje da li je krajnji cilj EU stvaranje vojnog saveza, rekao je on dodajući da se to „pitanje drži kao skrivena agenda koja Evropu vraća na vreme pre Prvog svetskog rata i „Drang nah Osten“ – prodor na istok“.

Rusija se sada nalazi u situaciji kada se njena ekonomska snaga mora pretočiti u snagu uticaja jer je „Ukrajinski scenario početak cepanja Rusije“, rekao Kusturica.

„Rusija se sudara sa CNN zavesom kroz koju se vrlo teško prolazi. Gvozdena zavesa više ne postoji, ali postoji CNN zavesa iza koje su zakucana ljudska prava i u pokušaju njenog proboja se guši svaka ideja koju pokušamo da plasiramo Zapadu“, naglasio je on.

Pri svemu tome „Srbija i Rusija nisu dovoljno u vezi i vrlo slabo koriste potencijale saradnje“, zaključio je Kusturica.

(IN4S/Evroazija.info)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Voja Siki says:

    Kusta je uvek u pravu, posle Tesle, najveci genije , njegove vizije I predvidjanja su jace od svih danasnjih analiticara a I od Tarabica, zato bi dobro bilo da ga nasa politicka elita cesce obraca njemu, da se pokusa spasiti sto se spasiti moze. On je vizionar ne treba da se ustrucavaju, njima je vlast potrebna a nisu svesni da mogu zavrsiti na smetljistu istorije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *