ЕМИР КУСТУРИЦА: У Европи је све наопако, фашисти се представљају као антифашисти!

EMIR KUSTURICA: U Evropi je sve naopako, fašisti se predstavljaju kao antifašisti!

18 jula 2015

emir-kusturica-68508Reditelj Emir Kusturica izjavio je da ga nije iznenadio zahtev Ministarstva kulture Ukrajine da njegov koncert u Kijevu bude zabranjen, rekavši da je logično da neko ko se zalaže za pravičnost bude persona non grata.

„Nije me ovo iznenadilo, posebno kad se zna da je ukrajinska vlast proizvod državnog udara koji je tamo izveden i koji je nasilno promenio Evropu, ovog puta preko jednog širokog spektra nacionalista i ’Desnog sektora‘“, rekao je Kusturica za Politiku.

On je istakao da se njegov „vrednosni sistem bazira na onom iz stare Evrope, u kojem su ljudska dobrota, plemenitost i uzvišenost na prvom mestu“.

Pročitajte još:

EMIR KUSTURICA: Bezobrazluk je kad Putina nazovete Hitlerom, a znate da je 20 miliona Rusa poginulo u borbi protiv Hitlerove Nemačke

EMIR KUSTURICA: Biće rata jer nije ruski car sarađivao sa Hitlerom, nego familija Rotšild

Kusturica je dodao da lakoća sa kojom se danas procenjuje ko je poželjan, a ko nije, podseća na vremena nacizma, „na stvarnu vladavinu fašista, koji danas nazivaju fašistima one koji su upravo izgubili 25 miliona ljudi boreći se protiv fašizma“.

Prema njegovim rečima, sve se obrće od onoga što jeste i to u Evropi traje već neko vreme. Antifašista je fašista, a fašista je demokrata.

„Utoliko je i proslava čoveka koji je doneo hrišćanstvo u 9. veku u prvu Rusiju, Kijevsku Rusiju, i moje prisustvo tamo, kao čoveka koji je opredeljen ka evropskim vrednostima, pa i hrišćanskim, tim neopaganima problematična“, smatra Kusturica.

Ministarstvo kulture Ukrajine zatražilo je juče od ministra unutrašnjih poslova i Saveta za nacionalnu bezbednost da zabrane koncert Emira Kusturice u Kijevu kako bi se izbegli mogući nemiri.

Ministarstvo procenjuje da je koncert Kusturice i njegovog benda „No Smoking Orchestra“ neprikladan zbog „mogućih provokacija“ i zbog njegove podrške ponovnom ujedinjenju Krima sa Rusijom.

Koncert je trebalo da bude održan 28. jula u Kijevu, povodom obeležavanja 1.000 godina od smrti kijevskog princa Vladimira Velikog.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran Swe BL says:

    Ma odlicno, Kusto ne idi tamo i da te puste, previse rizika zbog jednog koncerta...Inace hvala sto si upotrebio moj aforizam, ne vjeruj zeni kad laze..Nista mi ne dodjes, samo se cuvaj.

  2. rale says:

    Tako je Emire fašizam vlda novom Evropom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *