ЕМИР КУСТУРИЦА: Запад преко Срба припремао рат са Русијом

EMIR KUSTURICA: Zapad preko Srba pripremao rat sa Rusijom

12 aprila 2021

Srpski reditelj Emir Kusturica smatra da je bombardovanje Srbije od SAD i 20 članica NATO pakta devedesetih godina bila proba onoga što su pripremali Rusima, te da je Srbija bila pokusni kunić.

– Ako bude novog rata Zapad će ga voditi protiv Rusije kao što su bili i Prvi i Drugi svetski rat – rekao je Kusturica za moskovski časopis „Međunarodni život“, koji izdaje Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.On je, povodom godišnjice NATO bombardovanja, istakao da su Srbi krvavo plaćali svoje iluzije, ne samo o lažnoj braći, nego o lažnim zapadnim saveznicima.

Kusturica smatra da je srpska vezanost za Rusiju bila i ostala i da je Rusija i danas, jedini garant da će Kosovo i Metohija ostati srpsko.

– Naš jedini pravi saveznik što se tiče Kosova je Rusija i, na sreću, naše rukovodstvo je još dovoljno mudro, za razliku od opozicije, pa može da balansira i ne uvodi sankcije Rusiji – rekao je Kustiruca.

Na pitanje žali li zbog raspada Jugoslavije, Kusturica je rekao da ne žali za tom državom, a nostalgičan može da bude prema određenim ljudima i događajima.

– Lakoća kojom se ona raspala govori o tome da je Srbi nisu želeli i da im je jugoslovenska ideja bila nametnuta. Bio je to projekat koji je Zapad nametnuo 1918. godine, a i druga Jugoslavija je stvorena dogovorom velikih sila – rekao je on.

On je ocenio da je Srbija prva zemlja na svetu koja se suprotstavila silama Zapada, da je prvi borac – antifašista u Evropi bio Dragoljub Draža Mihailović, koji je u maju 1941. kao pukovnik kraljevske Jugoslovenske armije u brdima Srbije organizovao prvu grupu oslobodilačkog pokreta, te je pojasnio da se prva srpska gerila nije zvala partizani, kako to smatraju u Rusiji, već četnici.

(SRNA)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pingback: EMIR KUSTURICA: Zapad preko Srba pripremao rat sa Rusijom – Prava istina o svemu

  2. Gagi says:

    Sada ce neko verovatno da se nasmeje. Po ovoj analogiji koju je izneo Kusturica, Draza i Milosevic su bili na istom istorijskom zadatku, oboje su branili narod od spoljnog neprijatelja i okupatora. Slicno su i zavrsili, izdati i prodati od svojih najblizih "ustupljeni" su svojim dzelatima. Ima jos puno frapantno slicnih momenata za poredenje, moglo bi se reci da je Sloba prvi gerilac slobodnog sveta u ovom vremenu. Ovi gerilca nisu zasluzni da u ovoj zemlji budu upokojeni kao drzavnici sa pocastima itd, itd. Slicnosti zaista ima puno jer je tehnologija izdaje uvek ista, nacini i principi se nisu menjali. Samo su placenici i izvrsioci danas drugaciji, stari zanat su oplemenili novim intelektualnim i tehnoloskim saznanjima tako da je izdaja danas mnogo laksa i jednostavnija. Ko bi mogao predpostaviti da su serpe i lonci delotvorniji od pusaka i mitraljeza.

    • Ivke says:

      Slusaj ...nisam partijsko kuce.. a Srbin je Srbin ... ma u sta verovao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *