ЕМИР КУСТУРИЦА: Запад преко Срба припремао рат са Русијом

ЕМИР КУСТУРИЦА: Запад преко Срба припремао рат са Русијом

12 априла 2021

Српски редитељ Емир Кустурица сматра да је бомбардовање Србије од САД и 20 чланица НАТО пакта деведесетих година била проба онога што су припремали Русима, те да је Србија била покусни кунић.

– Ако буде новог рата Запад ће га водити против Русије као што су били и Први и Други светски рат – рекао је Кустурица за московски часопис „Међународни живот“, који издаје Министарство спољних послова Русије.Он је, поводом годишњице НАТО бомбардовања, истакао да су Срби крваво плаћали своје илузије, не само о лажној браћи, него о лажним западним савезницима.

Кустурица сматра да је српска везаност за Русију била и остала и да је Русија и данас, једини гарант да ће Косово и Метохија остати српско.

– Наш једини прави савезник што се тиче Косова је Русија и, на срећу, наше руководство је још довољно мудро, за разлику од опозиције, па може да балансира и не уводи санкције Русији – рекао је Кустируца.

На питање жали ли због распада Југославије, Кустурица је рекао да не жали за том државом, а носталгичан може да буде према одређеним људима и догађајима.

– Лакоћа којом се она распала говори о томе да је Срби нису желели и да им је југословенска идеја била наметнута. Био је то пројекат који је Запад наметнуо 1918. године, а и друга Југославија је створена договором великих сила – рекао је он.

Он је оценио да је Србија прва земља на свету која се супротставила силама Запада, да је први борац – антифашиста у Европи био Драгољуб Дража Михаиловић, који је у мају 1941. као пуковник краљевске Југословенске армије у брдима Србије организовао прву групу ослободилачког покрета, те је појаснио да се прва српска герила није звала партизани, како то сматрају у Русији, већ четници.

(СРНА)

KOMENTARI3 коментара

  1. Pingback: EMIR KUSTURICA: Zapad preko Srba pripremao rat sa Rusijom – Prava istina o svemu

  2. Gagi says:

    Sada ce neko verovatno da se nasmeje. Po ovoj analogiji koju je izneo Kusturica, Draza i Milosevic su bili na istom istorijskom zadatku, oboje su branili narod od spoljnog neprijatelja i okupatora. Slicno su i zavrsili, izdati i prodati od svojih najblizih "ustupljeni" su svojim dzelatima. Ima jos puno frapantno slicnih momenata za poredenje, moglo bi se reci da je Sloba prvi gerilac slobodnog sveta u ovom vremenu. Ovi gerilca nisu zasluzni da u ovoj zemlji budu upokojeni kao drzavnici sa pocastima itd, itd. Slicnosti zaista ima puno jer je tehnologija izdaje uvek ista, nacini i principi se nisu menjali. Samo su placenici i izvrsioci danas drugaciji, stari zanat su oplemenili novim intelektualnim i tehnoloskim saznanjima tako da je izdaja danas mnogo laksa i jednostavnija. Ko bi mogao predpostaviti da su serpe i lonci delotvorniji od pusaka i mitraljeza.

    • Ivke says:

      Slusaj ...nisam partijsko kuce.. a Srbin je Srbin ... ma u sta verovao

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u