ЕНГЕЛ БЕСРАМНО ПРЕТИ СРБИЈИ: Ако не признате лажну државу, ништа од Европе!

ENGEL BESRAMNO PRETI SRBIJI: Ako ne priznate lažnu državu, ništa od Evrope!

9 decembra 2020

SRBIJI neće biti odobreno članstvo u Evropsku uniju sve dok ne prizna (tzv.) Kosovo, poručio je danas predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma Eliot Engel.

– Vreme je da Srbija nastavi dalje. (Tzv.) Kosovo je nezavisno – rekao je Engle na sastanku odbora, na koji su pozvani i Danijel Server, Januš Bugajski i Medlin Olbrajt, zvaničnici i nevladini promoteri kosovske nezavisnosti.Engel nije predstavnik EU, ali, sudeći po nastupu na Odboru, zna šta smeta Srbiji na putu ka Uniji:

– Iskreno, blokiranje priznanja (tzv.) Kosova i njegovo članstvo u UN samo smeta Srbiji, jer joj ulazak u EU neće odobren sve dok ne prizna nezavisnost (tzv.) Kosova – rekao je Engel.

Odbor, inače, razmatra strategije koje bi nova američka administracija na čelu sa Džozefom Bajdenom mogla da primeni na Zapadni Balkan i Srbiju.

Tzv. Kosovo je, kaže Eliot, „godinama nezavisno“ i poziva se, sa zadovoljstvom, na to da je tzv. Kosovo sada član niza međunarodnih organizacija i institucija:

– Ako se sat vrati tri decenije unazad, to je bio samo san. Nisam mogao ni da zamislim da ću čuti te reči, ali danas je (tzv.) Kosovo postalo član Svetske banke, IMF-a, i više od 110 zemalja je priznalo njegovu nezavisnost, uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Japan i mnoge druge važne zemlje.Tzv. Kosovo, kaže Engel, ima poznate pop pevače, fudbalere, ugostitelje, vlasnike nekretnina….ali, priznaje, to nije kraj:

– Mnogo je ozbiljnih izazova ostalo, a najvažnije od svega je da je vreme da Srbija nastavi dalje. Tzv. Kosovo je nezavisno. Iskreno, blokirajući priznanje Kosova, i njegovo članstvo u UN samo smeta Srbiji jer joj ulazak u EU neće biti odobren sve dok ne prizna nezavisnost (tzv.) Kosova. Pozivam Srbiju da nastavi dalje kako bi sve zemlje u regionu nastavile dalje – zaključio je Engel.

U uvodu je priznao i da mu „nijedna zemlja nije dotakla srce više od (tzv.) Kosova“.

KOMENTARI10 komentara

 1. milos says:

  I ako priznamo , nista od EU.

  • Gardista says:

   Nista, cemamo Trampa za 4 god. dotle...cao matori i da te korona pojede.

  • Ivana says:

   Svi petokolonaši i mrzitelji Srbije koji u njoj žive u teškoj mržnji neka krenu ka voljeenoj evropi i ne osvrćite se na nas.

 2. Kosovac says:

  Pa dobro, poslušaćemo ovog buzdovana. Nećemo da priznamo Kosovo, i nećemo da odemo u Evropu. ……………Ipak sam se mnogo ožalostio što nećemo u Evropu. Toliko sam žalostan, da mi je eto malopre kapnula jedna suza sa qrca.

 3. uddu says:

  Kao da mi ovo već nismo znali !

 4. toza says:

  ovaj je jos ziv?

 5. Miraš says:

  Engel je bez novog mandata u Kongresu, nije izabran na ovim izborima. Niti će biti faca u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma, on ovo priča iz starog odlazećeg sastava. Njega više neće slušati ni u Americi pa tek što bi ga mi slušali.

 6. I Love persida says:

  Ovakva kakva je zaključana od korone Eu je zaista ništavna šta ćemo tamo ako već i nemamo neki arbajt u njemačkoj? I ovako dobijamo sve pare od evrope i mmf-a ako dižemo suknjicu dovoljno visoko. Unija traži i poreze za vojsku, zdravstvo i sve ostalo ako ćete u uniju, prodaš kravu a dobiješ pile, ali to je naš prioritet. Mi smo već prodali našu kravu, zato im sada i ne trebamo osim radi nekih pravnih stvari i onih koji se tiču čisto protokola, sve to što je ovaj Anđel napomenuo.

 7. ja says:

  SNS je sve potpisao što su ovi turili pod lopovsku nosurdu.

 8. Kosmos says:

  Engel nam zapravo pomaže da ne uđemo sigurno, samo on to još ne zna..hehehe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *