ЕНГЛЕСКА ЗАТВОРЕНА ЗБОГ КОРОНЕ

ENGLESKA ZATVORENA ZBOG KORONE

1 novembra 2020

UVODIMO karantin u Engleskoj od 5. novembra do 2. decembra zbog brzog povećanja broja zaraza koronavirusom, najavio je Boris Džonson.

Britanski premijer je dodatno objasnio:

„Virus se širi mnogo brže nego što je čak i najpesimističkiji scenario naših naučnih savetnika predvideo. Infekcija i mortalitet rastu. Može se proširiti još brže ako ne preduzmemo mere. Šta je pretnja? Ako zdravstveni sistem bude preopterećen, lekari i medicinske sestre moraće da odlučuju ko će se spasiti, a ko ne, kome se daje kiseonik, a kome ne… Sada je vreme da se nešto preduzme“.Džonson je dodao da su preduzete mere u velikoj meri slične merama uvedenim proletos, s tim što obrazovne institucije neće morati da se zatvaraju.

Prema vladinoj odluci, svi pabovi, barovi, ugostiteljske i zabavne organizacije, kao i restorani biće zatvoreni. Moći će samo da prodaju hranu i piće za poneti ili uz dostavu.

Sve prodavnice neprehrambenih proizvoda i one koje ne prodaju vitalnu robu – biće zatvorene. Međutim, supermarketi se nećezatvarati niti morati da odvajaju prehrambene proizvode od ostalih.

Vlasti će stanovnike Engleske „snažno podsticati da ostanu kod kuće i rade od kuće“.

Sva oupljanja u zatvorenim prostorima su zabranjena. Izuzetak je napravljen za vrtiće, škole, univerzitete i socijalne službe.

Englezi će moći da prenoće u tuđim kućama samo ako je to potrebno za posao.

Svako inostrano putovanje takođe će biti zabranjeno, osim onih iz poslovnih razloga.

Putovanja unutar zemlje se takođe ne preporučuju.

„Nećemo uvesti potpuno zaključavanje, kao što je bilo u martu i aprilu. Nove mere su manje direktne, manje je ograničenja… Ali, bojim se da će od četvrtka naš glavni slogan biti isti: „Ostanite kod kuće, zaštitite nacionalni zdravstveni sistem“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Istina says:

    Sledece ce biti ostanite kod kuce I ne disite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *