„ЕНГЛЕЗИ ОПТУЖУЈУ СРБЕ ДА СУ ГЕНОЦИДНИ, а историја свих америчких држава које су створили Енглези почела је геноцидом!“ (ВИДЕО)

„ENGLEZI OPTUŽUJU SRBE DA SU GENOCIDNI, a istorija svih američkih država koje su stvorili Englezi počela je genocidom!“ (VIDEO)

21 aprila 2019

Vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Miloš Ković rekao je sinoć u Andrićgradu na predavanju „20. vek genocida nad srpskim narodom“ da je potrebno da se razumije da se Srbima nameće riječ genocid, kako bi se zamaglili genocidi koje su Srbi pretrpjeli u 20. vijeku.

– Srbe optužuju Englezi da su genocidni, a oni su pokušali da provuku tu rezoluciju u Savjetu bezbjednosti. Istorija svih američkih država koju su stvorili Englezi je počela genocidom. I sada smo došli u situaciju da nas oni optužuju da smo genocidan narod, da nam oni drže predavanja o ljudskim pravima – naveo je Ković na predavanju u Andrićevom institutu, u okviru ciklusa 20. vijek.On smatra da svijest o genocidu nad srpskim narodom mora biti u temelju srpskog nacionalnog identiteta, kao što su Sveti Sava, Sveti Simeun ili knez Lazar.

Ković je istakao da se na tome mora raditi ne samo zapadno, nego i istočno od rijeke Drine.

– To je naš primarni zadatak u budućnosti, ne zato da bi mrzili svoje susjede druge vjere ili nacije, već zato da bi se oslobodili naivnosti, da bismo se oslobodili iluzija i da bi sačuvali živote za budućnost – rekao je Ković.

On je istakao da je Republika Srpska garant da se to neće ponoviti. „Učiti o genocidu, znači znati šta se dogodilo kao brana da se to ponovo ne dogodi, da se to nikada ne dogodi“, naglasio je Ković.

Ković je rekao da je porijeklo genocida u Podrinju i počinje u Prvom svjetskom ratu.

– To razumijemo kada vidimo šta je Austrougarska uradila. Onda dolazi Drugi svjetski rat Jasenovac, Prebilovci i dolazi posljednji rat uništenje Krajine, uništenje srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, u Sarajevu i to je istorija genocida nad srpskim narodom – istakao je Ković.

On je napomenuo da je srpski narod najzapadniji pravoslavni narod, da je najzapadnija pravoslavna teritorija bila Krajina, a da je sada to Republika Srpska.

– Mi se samo pod različitim izgovorima suočavamo sa onim što smo videli u 20. vijeku. Srbi ne žele da prihvate tutora, oni žele autoritet ali koji sami priznaju. To je zato jer Srbi imaju duboka, ukorijenjena istorijska sjećanja koja im je podario Sveti Sava – istakao je Ković.

Ković kaže da istoričari vole da se vraćaju u prošlost svake pojave.

– Moje predavanje je posvećeno pokušaju da se objasni gdje je sada mjesto genocida nad srpskim narodom u nacionalnom identitetu srpskog naroda – rekao je Ković.

On je ukazao da danas nema nikakvih prijetnji, nikakvih pritisaka koji bi Srbe sprečavali da se bave genocidom i da postavljaju pitanja zašto se to dogodilo.

– Dvadeseti vijek jeste vijek genocida, ali odakle sve to dolazi. Predavanje sam postavio u dvije komparativne ravne. Jedna je horizontalna, a druga vertikalna. To su poređenja sa genocidima koje znamo iz istorije, prije svega genocid na teritoriji američkog kontinenta. Zatim genocidi koji su obilježili Prvi svjetski rat, koji su uglavnom počinili Turci nad Grcima i genocidi Drugog svjetskog rata koji su najviše izvršili Nijemci nad Jevrejima, Slovenima, nad Rusima, Srbima, Poljacima – naveo je Ković.

Prema njegovim riječima, najstariji tragovi genocida, tada se misli na planirano uništenje jedne etničke, religijske, nacionalne grupe, kada su Srbi u pitanju, jeste 14. vijek kada Turci stižu na Balkan.

Prema njegovim riječima, to je turski način vođenja ratova, užasan period koji su Srbi pretrpjeli, o kojem svjedoče i mnogi turski izvori.

– Onda dolazi vrijeme mira, kada Turska granica kreće dalje prema sjeveru. U drugoj polovini 16. vijeka imamo procvat Srpske pravoslavne crkve. Manastiri su brojniji, ima više kaluđera nego danas, a onda dolazi vrijeme novog sukoba od kraja 16. do kraja 18. vijeka. U rukama rimokatoličkih imperija Srbi takođe trpe genocide. Imamo paralelno uništavanje srpske populacije, vrši se prevjeravanje, prelazak na islam i rimokatoličku vjeru. Iza svakog prevjeravanja stoji socijalna represija, sila i sve ono što se kasnije dešavalo jeste rat između onih koji govore isti jezik, a različite su vjere i tako sve to devedestih godina 20. veka – zaključio je.

(RTRS)

KOMENTARI7 komentara

 1. Sasa S says:

  Ako oni nekog osudjuju za genocid onda su stvarno maloumni,a godinama dobro zive posto su bili kolonijalna otimacka drzava i sve sto su stekli je na bazi klasicne otimacine sto prirodnih bogatstva,sto radne snage tjest robovlasnistva.Po sistemu ne pitaj me za prvi milion kako sam stekao svaki naredni cu objasniti.Lazi i prevare vise ne prolaze jer ovo je 21 vek i info se brzo prenose..a iste su do sada koristili kao najsnaznije oruzje.Oni jos uvek vladaju zemljicama kao sto su Foklandi i ubedjuju ceo svet da je ono u Engleskom priobalju...kakve drskosti i bezobrazluka...kao i ove tvrdnje da je Srbija genocidna.

  • Velika Metla says:

   Ovo šta pasja pirgava štenad i otpad od ljudskog roda kevću ti je primer za udžbenike kada prostitutka kevće o moralu,i to onom vrhunskom moralu! Stotine miliona su ta gamad pobila po svetu i opljačkala,i UPRAVO ONI se ašli da nekome prišivaju "epitet" genocidnosti! Svakog dana se molim Bogu,a sva greh neka ide meni,da to ostrvo zla iskonskoga potopi! Zaslužili su kao nijedan narod na svetu! U zlu im premca nema!

 2. milorad2 says:

  Genocid kao politiku, rasizam i klasno nacionalne teorije su SVE poreklom iz engleske "filozofske" misli.Uporni, dugotrajni, pokušaj opravdavanja i objašnjavanja "PRAVA" vladavine tirana nad većinom.Koliko im je to bilo potrebno, razvijanje takvih "filozofskih" škola i mišljenja radi porobljavanja kolonija, toliko im je ISTO bilo potrebno radi dominacije i kontrole nad sopstvenim stanovništvom.PRVA NACIJA koja je UBIJENA U POJAM OD STRANE SVOJE KRUNE I OLIGARHIJE SU UPRAVO ENGLEZI I ONI SU PRVA ŽRTVA TOG KRVAVOG LEGLA UBICA I LOPOVA U LONDONU.Da bi osvajali svet morali su prvo da polome kičmu svom narodu i to im je uspelo.Samo menjaju se vremena i mislim da će pre svega engleska nacija da ih priupita za zdravlje i to uskoro,jer dosta je mračnih oblaka nad tom državom,toliko ih je da će "genocidni srbi" uskoro da im budu zaista zadnja briga:)

 3. Velika Metla says:

  Potopiti na dno okeana ostrvo pirgavog pasjeg nakota,sa sve stanovništvom!

 4. Marko st says:

  Kad bi Kovic bio predsednik a Lazarevic ministar odbrane Srbija bi se digla iz pepela za tili cas a izdajnici nacionalnih interesa pohapseni.

 5. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  "Mnogo" me svrbi shupak šta mali, divlji englezići mrsimudare, kao i ostali vatikansko-nacističko-fašistički primati iz EU i NATO Rajha.

  • Velika Metla says:

   Ne bi ni mene bilo briga šta oni mrsomude,nego je problem što se konstantno petljaju i čine zlo nama Srbima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *