ЕНГЛЕЗИ ПОБЕСНЕЛИ, ВАГНЕР ИХ НАМАГАРЧИО И ТО НА ЊИХОВОМ ТЕРЕНУ!

ENGLEZI POBESNELI, VAGNER IH NAMAGARČIO I TO NA NJIHOVOM TERENU!

27 jula 2023

Parlamentarni odbor za spoljne poslove (FAC) oštro je kritikovao vladu Velike Britanije zbog potcenjivanja opasnog rasta ruske privatne vojne grupe „Vagner“.

U strogom izveštaju, međustranački odbor poslanika optužio je vladu za, kako je istakao, turobno nerazumevanje „Vagnerovih“ aktivnosti u Africi, preneo je BBC.„Veoma smo zabrinuti zbog sumornog nerazumevanja koje pokazuju vlasti u odnosu na ‘Vagner’ van Evrope, posebno kada je reč o njihovim uticaju na afričke države“, izjavila je predsednica Komiteta, poslanica Ališa Kerns.

U izveštaju se navodi sedam država u kojima je otkrivena „Vagnerova“ vojna aktivnost: Ukrajina, Sirija, Centralnoafrička Republika (CAR), Sudan, Libija, Mozambik i Mali.

„Vagner“ je razvio veoma uspešan i profitabilan poslovni model u ovim zemljama, donoseći bogatstvo sebi i svojim klijentima vladarima, uglavnom na račun lokalnog stanovništva, naveo je BBC.

Komitet, koji je po prvi put naručio istraživanje o ovoj temi, u izveštaju na 82 stranice, tvrdi da je britanska vlada tokom 10 godina „potcenjivala aktivnosti ‘Vagnerove’ mreže, kao i bezbednosne implikacije za Evropu“.

Ova tema je ove sedmice postala još aktuelnija jer je negde između 3.000-10.000 pripadnika „Vagnera“ uspostavilo bazu u Belorusiji, retorički najavljujući želju da izvrše prekogranični napad na Poljsku, državu članicu NATO, naglasio je BBC.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad5 says:

  haha sad su se jadni potresli zbog "lokalnog stanovništva" koje iz sela nije smelo da izadje ..ma ni iz kuće nisu semli bez puške dok su ih terorisale pljačkaške terorističke grupe naoružane organizovane i plaćene od strane istih ovih licimera kao poluga sile prema lokalnim administracijama ili poglavicama...čist reketaški biznis koji je sad efikasno prekinula POLUPRIVATNA agencija za OBEZBEDJENJE IZ RUSIJE:)...TOLIKO OČIGLEDNA REKETAŠKO-MAFIJAŠKA PRIČA DA JE SMEŠNO KOLIKO SU OVI REKETAŠI KOJI SEBE NAZIVAJU ARMIJOM I OBAVEŠTAJNOM SLUŽBOM CIVILIZOVANE DRŽAVE USTVARI BEZOBRAZNI SMRADOVI KAD POČNU OVAKO DA KUKAJU JER SE ŽRTVA EFIKASNO ODBRANILA I RADIJE ĆE DA PLATI LEGALNO DALEKO JEFTINIJE OBEZBEDJENJE OD 70% KOLIKO SU ONI TRAŽILI ZA REKET PLEMENITOG DRVETA I ZLATA IZ RUDNIKA:)... A JOŠ JE JEFTINIJE NEGO POTPUNA PLJAČKA ORGANIZOVANIH BANDI KOJE UBIJAJU I ODNESU 100% PA PREPRODAJU TO JEFTINO ZA BAGATELU "POŠTENOM" ENGLESKOM TRGOVCU:)SAD SU DOBILI PO UŠIMA A I VAGNER I ŽRTVA ĆE DOBRO KONAČNO DA ZARADE JER POŠAST JE POBIJENA I UKLONJENA IZ OKOLINE...a ovo sa poljskom..pa organizovani teroristi već upadaju na teritoriju belorusije iz poljske..isti recept kao u africi i isto će da prodju kao i teororisti iz afrike:)ovi iz vagnera prvo pucaju,pa pitaju-ko je?...e tako se t oradi ..kratko ali jebitačno..

  • Velika Metla says:

   Baš tako ! Uzbudili se najveće ubice i pljačkaši za "stanovništvo". Ljigavi i podmukli pirgavci. POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA ! Pod hitno !

 2. Gagi says:

  Takav je pokvareni zapad, ljubomoran i zao. Najveci im je problem sto ce drugi zaraditi i moci da zive. Njihova teznja je da samo oni zive a svi drugi mogu da pocrkaju i uguse se u njihovom kolonijalizmu. Navodno se sada brinu za afrikance i njihovo stanovnistvo koje ce biti opljackano. Stvari su sasvim suprotne, ti narodi se sada organizuju i brane od njihove vekovne pljacke. Vrlo brzo ce se narodi i drzave na svetu udruzivati da se odbrane od zapadne kuge. Prvo ce biti nemiri i revolucije u tim drzavama da se neutralisu instalirane politicke slugeranje zapada.

  • Velika Metla says:

   Gagi, zato su i izmislili globalno otopljavanje, da bi mogli usporiti, radije uništiti, ekonomije svih onih koji bi ih mogli ugroziti. Srećom pa im taksa na " prdeže krava " u UN nije prošla.

 3. persida says:

  Globalno otopljavanje iliti globalno zatupljivanje. Ovo je vrhunac licemerja da Englezi brinu o sirotinji i o Africi, za upiskiti se.

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

  Sido, opet problemi sa nevoljnim, nekontrolisanim mokrenjem? Ili je po sredi urofilija fetiš?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *