EPS najavio generalni štrajk

EPS najavio generalni štrajk

28 januara 2014

epsSindikat radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) doneo je danas odluku o najavi generalnog štrajka u tom javnom preduzeću, zahtevajući poboljšanje uslova rada, rekli su agenciji Beta u tom sindikatu.

U Sindikatu EPS nisu mogli da preciziraju kada će rad biti obustavljen, ali su naveli da od najave do održavanja štrajka mora da prođe najmanje 10 dana.

 

„Snabdevanje strujom u Srbiji ni jednog trenutka neće biti prekinuto ni ugroženo zbog štrajka“, naglasili su u Sindikatu radnika EPS-a.

Radnici EPS nezadovoljni su zbog smanjenja zarada zaposlenima u javnom sektoru, zabrane zaposljavanja do kraja 2015. godine i nedostatka sredstava za rad, a zahtevaju i isplatu pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom.

Sindikat EPS zahteva i da se se uključi u Socijalno-ekonomski savet i socijalni dijalog, kao član Konfederacije slobodnih sindikata. U Sindikatu su rekli i da u petak 31. januara pozvani na sastanak u Ministarstvo energtike.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović naložio je ranije danas direktorima elektrodistribucija da najkasnije do 1. februara smene odgovorne za propuste u decembarskim računima za struju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *