EPS SKANDAL: Dodatne provere računa za struju, moguće i smene?

EPS SKANDAL: Dodatne provere računa za struju, moguće i smene?

18 januara 2014

racun-za-struju-ilustracijaMinistarstvo energetike iskoristiće sve zakonske mogućnosti i zajedno sa Regulatornom agencijom za energetiku dodatno proveriti da li je sve u redu sa računima za struju i gas, najavila je danas ministar energetike Zorana Mihajlović.

„U slučaju da se ispostavi da EPS nije nešto uradio kako treba, ljudi će snositi posledice zbog toga, a moguće su i smene, rekla je Mihajlović novinarima u Ministarstvu energetike, gde jer razgovarala sa građanima o njihvim problemima.

Mihajlović je dodala da ne misli da je bilo namere da postoji greška, ali je vrlo moguće da se ona javila u obračunima i to ne od strane EPS snabdevanja, već od onih koji su očitavali brojila.

Ona je naglasila da Ministarstvo energetike poštuje izveštaj EPS Snabdevanja da nije bilo sistemske greške, ali isto tako smatra da nezavisna institucija, odnosno Regulatorna gencija za energetiku treba da izvrši dodatne provere.

Ministarka je istakla da se mora staviti tačka na celu priču, s obzirom da cela Srbija odnosno 80 odsto zemje smatra da ima problema sa decembarskim računima za struju.

Prema njenim rečima, činjenica jeste da je potrošnja bila povećana i da se potrošeni kilovati moraju platiti.

Mihajlović je dodala da, ako se nakon svih provera ispostavi da jeste bilo greške u računima, lokalne distribucije će rešiti taj problem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *