ЕРДОГАН АМИНОВАО КОЛЕКТИВНО САМОУБИСТВО: Издао сумануто наређење турским војницима!

ERDOGAN AMINOVAO KOLEKTIVNO SAMOUBISTVO: Izdao sumanuto naređenje turskim vojnicima!

19 februara 2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u utorak da se oružane snage njegove zemlje neće povlačiti sa svojih trenutnih položaja u Siriji, uprkos tome što ih je opkolila Sirijska arapska vojska (SAA).

– Lokacije posmatračkih mesta turske vojske neće se menjati – izjavio je u utorak turski predsednik.Pored toga, turski predsednički savetnik rekao je da će oružane snage njegove zemlje nastaviti da šalju pojačanja u Idlib kako bi mogle da pojačaju ove položaje.

Dodao je da ako sirijska vojska ponovo napadne turske oružane snage, „niko ne bi trebao da sumnja da će naš odgovor biti tako oštar kao prethodnih sedmica“.

Tursko ministarstvo odbrane ranije je izjavilo da su „neutralisali“ najmanje 80 sirijskih vojnika u dva odvojena napada u Idlibu. Ruska vojska dovela je u pitanje ove brojke, pošto sirijske oružane snage nisu prijavile nijednu žrtvu kao rezultat ovih napada.

(Alo)

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Očigledno je da Turska namjerava braniti opkoljene vojnike!

  • Miraš says:

   Turski vojni posmatrački punktovi u Siriji te u njihovoj blizini država Sirija je obezbedila čak i centre za nabavku, sa ciljem da turski vojnici ne moraju za sve i svašta da idu u nabavku preko u Tursku. Od koga se to Turci brane ako im je domaćin Sirija obezbedila čak i trgovačke centre?

  • Miraš says:

   Turska šalje tursku vojsku na teritoriju Idliba, a koja tamo nema i neće imati vazdušnu podršku !? Izostala pamet kod komandanta oružanih snaga. Plus Erdogan u neprijateljskom tonu prema Sirijcima objavljuje veoma razmetljivo koliko sirijskih vojnika su navodno dosad ubili. Zato jeste samoubistvo sve ovo što naredjuje Erdogan. Kad lud gospodari zlo i naopako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *