ЕРДОГАН: Дејтонски мировни споразум обавезно треба ревидирати

ERDOGAN: Dejtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati

17 januara 2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da Dejtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati, budući da nije doneo rešenje za budućnost Bosne i Hercegovine.

„Vrlo je jasno da Dejtonski sporazum nije doneo rešenje za budućnost Bosne i Hercegovine“, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Turski predsednik je kazao kako „narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira, a mi im u tome pomažemo“. Naglasio je da Turska poštuje izbornu volju građana BiH i značaj zajedništva svih naroda u toj zemlji.

Kolinda Grabar Kitarović je rekla da je stabilnost BiH od strateške važnosti.

„Nijedna država nije zainteresovana za suverenitet i teritorijalnu celovitost BiH kao Hrvatska“, rekla je hrvatska predsednica i dodala da je „stabilna BiH nemoguća bez saradnje između Hrvata i Bošnjaka“.

Turski predsednik je govorio i o trilaterali Turska—BiH—Hrvatska i kazao kako će o ovoj trilaterali moći detaljnije da se govori nakon što bude formirana vlast u BiH.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zaharije says:

    Bilo bi bolje da se Erdogan bavi svojim Kurdima, umjesto što se bavi Balkanom. Prošlo je vrijeme Otomanske imperije. A ako baš hoće da rješava teška pitanja, neka da nezavisnost Kurdima.

  2. Baracuda says:

    Mislim da su Turci na ovim prostorima bili previše i da su uradili mnogo zla ! Neka povuče priznanje KiM, neka Kurdima kojih ima 37 miliona dozvoli da imaju svoju državu i da nas jednostavno zaboravi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *