ЕРДОГАН ФОРМИРА МУСЛИМАНСКУ ВОЈСКУ: Шаљу трупе да заштите Палестину!

ERDOGAN FORMIRA MUSLIMANSKU VOJSKU: Šalju trupe da zaštite Palestinu!

17 maja 2021

Turska se zalaže za formiranje međunarodnih snaga za osiguranje fizičke zaštite palestinskih civila, saopštio je ministar inostranih poslova republike Mevlut Čavušoglu na vanrednoj sednici šefova diplomatija Organizacije za islamsku saradnju.– Međunarodna zajednica snosi odgovornost za osiguranje bezbednosti palestinskih civila. Važan deo ove odgovornosti leži na Organizaciji za islamsku saradnju. Treba da radimo na formiranju međunarodnog mehanizma za zaštitu civila Palestine u skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN koja je usvojena u junu 2018. godine. Ova inicijativa treba da uključuje fizičku zaštitu uz pomoć međunarodnih snaga koje će imati vojnu i fizičku podršku zainteresovanih država – rekao je Čavušoglu.

Po njegovim rečima, „došlo je vreme za jedinstvo i odlučnost po pitanju Palestine“.

– Islamski svet očekuje od nas liderstvo i Turska je spremna da preduzme sve neophodne korake – dodao je on.

Podsetimo, u sedmodnevnim vazdušnim udarima izraelske avijacije na pojas Gaze poginulo je najmanje 145 Palestinaca, među njima 41 dete i 23 žene, a u raketnim napadima Hamasa na izraelske gradove život je izgubilo osam Izraelaca, među njima jedno petogodišnje dete i jedan vojnik.

KOMENTARI8 komentara

 1. milos says:

  Samo prazna prica , ne sme da sukne

 2. M says:

  Eto snage koja bi mogla postati-biti i jača od ISIL-a...ako bude novaca i logistike za to,nije bitno iz kojih izvora!

 3. Predrag says:

  Pricate gluposti. Muslimanske zemlje Turke ne mogu ocima vidjeti.

 4. Aco says:

  Čudi me da nisu več pre napravili zajednicku vojsku ima ih ko pleve. Izrael je obkružen sa islamskim državama a ima jih svega 8-9mio...a ovih nepitaj. Mogu imat atomsku al kad uđe pešadija štaš bacat na sebe atomsku. Žive u lepom okruženju...ko Srbija sto je okružena sa Nato. A nek su oni priznali Kosovo zato bi Sebija morala da prizna Palestinu al nema se muda.

  • Rafmanjinov says:

   Srbija je davno priznala Palestinu.

  • Darko says:

   Srbija je odavno priznala palestinu i ti isti palestinci su na nas poslali svoje dobrovoljce u ratu u Bosni i na Kosovu. Svi ti palestinci su podržavali naše neprijatelje. Izrael je morao da prizna Kosovo jer ga je na to prisilila Amerika jer da nisu priznali ostali bi bez seset milijardi dolara koliko godišnje dobijaju od Amerike.

 5. 1389 says:

  Srbija je priznala Palestinu a Palestina nije priznala Kosovo. Zato Izrael jeste...

 6. uddu says:

  Po vašim komentarima,ispada da na Bliskom istoku ratuju dva naša velika neprijatelja !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *