ЕРДОГАН ХИТНО ПОЗВАО ПУТИНА: Морао је да га моли!

ERDOGAN HITNO POZVAO PUTINA: Morao je da ga moli!

22 februara 2020

Turski predsednik razgovarao je telefonom sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom i tom prilikom izjavio da je neophodno obuzdati ofanzivu sirijske vojske u Idlibu, saopšteno je iz administracije turskog lidera.

Kako se navodi, turski predsednik je rekao da je ova mera neophodna kako bi se sprečila humanitarna kriza u tom delu Sirije.Erdogan je takođe ocenio da bi situaciju u Idlibu trebalo rešavati na osnovu apsolutnog poštovanja sporazuma iz Sočija.

Lideri Turske i Rusije su tokom razgovora potvrdili i da će se pridržavati svih postignutih dogovora po pitanju Sirije.

Podsetimo, nešto ranije je turski predsednik izjavio da sve ovo što se trenutno dešava u sirijskom Idlibu može se nazvati ratom.

KOMENTARI6 komentara

 1. Roy says:

  Dadose Turci teske pare za hrpu beskorisnog zeljeza zvanog S-400. S-400 funkcioniše tako što Rusi imaju šifre od S-400 za lansiranje i to ne prodaju u isporuci bilo kome. Ako Turska zarati sa Grcima na primer za korišcenje S-400 traže od Rusa šifre za lansiranje, nakon toga lansiranja Rusi menjaju šifre. Oni su sebe zaštiti tim sistemom ako bi oni ratovali sa bilo kim ko poseduje S-400.

  • Ivke says:

   Dobro jutro A kao kaubojci to ne rade?

 2. Slobodanka says:

  Za Sirijce je rat od 2011 godine, a Erdogan vidi rat tek 2020 godine. Ne dao Bog nikom ovakvog komšiju. Erdogan vidi rat tek kad gube njegovi štićenici najgore vrste u Idlibu i kad slabi direktan uticaj Turske u sirijskom Idlibu.

 3. Gardista says:

  Ma jok...samo pucketanje raketlama.

 4. Milan says:

  Pohlepa je ne samo gadna, nego može biti fatalna osobina. Zbog preotimanja manje sirijske teritorije Erdogan se kocka sa puno većom teritorijom svoje države. Po veličini teritorije Turska je na 36 mestu u svetu, a Sirija je na 87 mestu. Sirijski Idlib nema značajne prirodne resurse poput energenata ili ruda, jedino je bogat vodom te je pretežno poljoprivredni kraj. Za Siriju koja ima dosta pustinje i to nešto znači. Turska ima površinu od 783.356 km2, a stalo joj je do otimanja sirijskog Idliba od oko 6.097 km2 ili samo 3-4 hiljade km2 od te sirijske pokrajine koliko je trenutno snagama  SAA preostalo da stave pod kontrolu Sirije.

 5. Milan says:

  Putin je odgovorio Erdoganu izraziv[i zabrinutost zbog „agresivnih postupaka esktremističkih grupacija u sirijskom Idlibu“. On je naglasio da je neophodno bezuslovno poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Sirije. Iz Kremlja navode i da su se predsednici Rusije i Turske dogovorili da će dodatno aktivirati konsultacije po pitanju Idliba kako bi se smanjila napetost u tom regionu, ali i kako bi se uveo prekid vatre i neutralisala teroristička pretnja. Takođe je saopšteno i da će se kontakti na nivou Ministarstava odbrane intenzivirati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *