ЕРДОГАН ИМА НОВИ ПЛАН – Креће у освајање Сирије

ERDOGAN IMA NOVI PLAN – Kreće u osvajanje Sirije

12 februara 2017

erdogan-syria-trukish-army-3

Objavivši ulazak turske vojske i pro-turskih „pobunjenika“ u Al Bab, turski predsednik Redžep Erdogan je, pred odlazak u Saudijsku Arabiju, otkrio i nove ciljeve koji su zadati snagama pod njegovom komandom.

Glavni cilj turskog upada u Siriju nije samo preuzimanje kontrole nad gradom Al Bab od Islamske države, cilj je i čišćenje oblasti kod granice od džihadista, uključujući i grad Raka, saopštio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Konačan cilj je čišćenje 5.000 kvadratnih kilometara u Siriji“, izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare, uoči njegovog odlaska u zvaničnu posetu Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Katru.

On je rekao da turske snage nemaju nameru da ostaju u Siriji nakon procesa čišćenja teritorije od Islamske države i Kurda, preneo je Rojters.

Ipak, prema izveštajima sa terena, došlo je do zastoja napredovanju u i oko Al Baba nakon proboja turskih snaga na severozapadnoj strani grada, a čak je i obližnje mesto Bzaa, tokom dana ponovo palo u ruke Islamske države. Uz visoke gubitke, turske snage su uspele da povrate kontrolu nad većim delom mesta, ali borbe i dalje traju, a prema poslednjim navodima medijskog krila Islamske države – agencije Amak, Turci su se ipak ponovo povukli iz Bzaa.

Takođe, zabeleženi su i visoki gubici u samom Al Babu, gde je terorističkoj organizaciji danas pristiglo i pojačanje, a zabeležen je i povećan broj samoubilačkih napada.

Tokom jučerašnjeg dana Rusi su, suprotno ranijem dogovoru, dali zeleno svetlo za ulazak u Al Bab.

(Tanjug, Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    I ta dozvola ima svoju pozadinu!!! Žao mi je Kurda ali u neku ruku i ne ko im je kriv kad su povjerovali Amerima da će im napraviti državu ,umesto da su zajedno sa Asadovom armijom oslobođenja!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *