ЕРДОГАН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Турски бродови плове ка Грчкој

ERDOGAN IZDAO NAREĐENJE: Turski brodovi plove ka Grčkoj

5 decembra 2020

TURSKA je danas izdala pomorsko obaveštenje o održavanju vojnih vežbi u području jugoistočno od Krita, prenosi Ekatimerini.

Ankara je juče najavila da će se vojne vežbe održati 9. i 10. decembra u vodama između grčkih ostrva Rodos i Kastelorizo, a danas je izdala Navteks poruku.

Vežbe će se poklopiti sa samitom Evropskog saveta koji će biti održan 10. i 11. decembra, a na kojem bi trebalo da bude doneta odluka o sankcijama Ankari.

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Raniji stav EU je da, ako Turska ne pokaže da „poštuje integritet Grčke i Kipra“ Evropski savet će na sastanku u decembru, 10 i 11 decembra, ponovo razmotriti uvođenje sankcija Ankari. Pre tog saveta vojska turske biće u vodama blizu grčkih ostrva, Kastelrico, Rodos, Krit. Da li EU tek i samo sa sankcijama može da odbrani grčka ostrva, posebno imajući u vidu kakve dronove ima vojska Turske? Da li NATO ima odgovarajući odgovor na turske dronove, ako bi EU izrekla sankcije Turskoj i Turska krenula u napad??? Pa još Turska ima i S-400, blagoš NATO-u. SAD-u je tokom unutrašnjih kriza uvek odgovarao neki ratić u inostranstvu. Ali ovo bi bio rat protiv članice NATO saveza.

 2. Slobodanka says:

  Na osnovu demonstracije sile na predstojećoj vojnoj vežbi Turska bi mogla da postigne da EU ne usudi se da izrekne sankcije Turskoj. Ali ako EU ipak izrekne sankcije, da li će Turska napasti neka od grčkih ostrva u Egejskom moru? Da li smo sve bliže ostvarenju Pajsijevog proročanstva?

 3. M says:

  Ako Turska zarati s Grčkom,prvo i odmah što Rusi mogu-moraju i možda će napraviti je-popraviti svoje interese tamo gdje ih Turci ugrožavaju,tj.u Siriji i Nagorno-Karabahu!A dalje ovisno o razvoju situacije!

 4. uddu says:

  Otišli turci na zimovanje do grčkih ostrva !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *