ЕРДОГАН ИЗВРЕЂАО НЕТАНИЈАХУА: Турски председник поручио да Јевреји…

ERDOGAN IZVREĐAO NETANIJAHUA: Turski predsednik poručio da Jevreji…

23 decembra 2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i izraelski premijer Benjamin Netanijahu razmenili su ovog vikenda niz uvredljivih optužbi na račun jedan drugog.

Najpre je Erdogan tvrdio da Jevreji u Izraelu tuku palestinske žene i decu, a ne samo muškarce koji leže na zemlji, nakon čega je Netanijahu optužio Erdogana da je „antisemitski diktator“.Rekao je da je Erdogan okupirao severni Kipar i da turska vojska masakrira žene i decu u kurdskim selima u Turskoj i van nje, tako da ne može da drži pridike Izraelu. Turska, smatra Netanijahu, sve više postaje diktatura.

Erdogan je odgovorio da se Netanijahu sigurno „zbunio“ kad je rekao da je Turska napala Kipar, odnosno da je verovatno hteo da kaže da su „oni (Izraelci) napali i okupirali Palestinu“, prenosi „Sajprus mejl“.

Netanijahu je za turskog lidera je kazao i da je „opsednut Izraelom“, navodi „Džeruzalem post“.

Sarkastično je ocenio da su veze između njega i Erdogana bolje jer ga je ranije napadao svaka dva sata, a sada na svakih šest časova.

Uključio se i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu koji je takođe na Tviteru optužio Netanijahua da je „hladnokrvni ubica današnjice, odgovoran za masakr nad hiljadama nedužnih Palestinaca i bombardovanje dece na plažama“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Tačno je i jedno i drugo u optužbama. I pred Bogom nisu opravdani ni jedni ni drugi. Jevreji u tradicionalnoj većini nisu konačno ni prepoznali ni prihvatili Onoga koji je najpre njima i poslat Ješua Mešijah-a - Isusa Hrista, a Turci i ne slede i ne priznaju tog istog poslanika, već imaju instant poslanika - Muhameda. Tako budući ne obraćeni u mir i ljubav, oni nalaze rat i mržnju što i oni sami radije čine. Da su se preobratili spoznajom u veri Hristovoj, vladao bi mir i ljubav među njima.

  2. Deda Micko says:

    Erdo je objasnio, jedini koji ima m...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *