ЕРДОГАН ЛУПИО ШАМАР ЕУ И ПОНИЗИО ЈЕ

ERDOGAN LUPIO ŠAMAR EU I PONIZIO JE

8 aprila 2021

Ursula fon der Lajen, prva žena na čelu Evropske komisije ostala je bez mesta za sedenje na sastanku predstavnika EU i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana.

Vidno iznervirana Nemica samo je kratko rekla „ehem“ i pokazala na zauzeta mesta nakon kada je videla da su za sastanak u pozlaćenoj sobi predsedničkog kompleksa pripremljene samo dve stolice na koje su se već smestili Erdogan i Šarl Mišel, predsedavajući Evropskog saveta.Ironično je da je pitanje ženskih prava bila jedna od tema jučerašnjeg trosatnog sastanka EU-Erdogan. Ni Erdogan ni Mišel nisu bili voljni da se odreknu svojih stolica pa je Fon der Lajen morala da se smesti na nisku sofu prekoputa.

Njen portparol je danas rekao da je Fon der Lejen posle incidenta još fokusiranija na pitanje jednakosti i ljudskih prava u Turskoj.

„Predsednica komisije je očigledno bila iznenađena i to se vidi na snimku… Nivo protokola za našeg predsedavajućeg je isti kao i za predsedavajućeg Evropskog saveta. Predsednica očekuje da institucija koju predstavlja bude tretirana na isti način kao i institucija predsedavajućeg Saveta i očekuje da se slični incidenti ne ponove“, rekao je portparol.

„Kakav diplomatski fijasko“, prokomentarisala je Violeta Bulc, bivša komesarka EU.

Iratkse Garsija Perez, lider socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu na naveo: „Prvo su se povukli iz Istanbulske konvencije a sada su ostavili predsedavajuću Evropske komisije bez mesta tokom zvanične posete“.

KOMENTARI12 komentara

 1. Spiro says:

  Hahahahaha!!!!!!!!!!!Dileje nikao da svate da turskim odpadom od čoveka da je operisan od bontona da se ne može normalno komunicirati. Umislio smrdljosav da je sultan i da mu je sve dopušteno. Šaban misli da je 14 veku.

 2. Beli Orao says:

  Nešto se gadno sprema ! Zapadnjaci će ga raskomadati ako ga Putin ne spasi !

  • Spiro says:

   Putin nema nameru da ga spašava. Pročanstvo govori da će uskoro Turska nestati u ratu protiv Rusije. I ako smrdljoslav ima rusku opremu neće moći koristiti protiv Rusije.

  • test01 says:

   ma mogu samo da mu pljunu pod prozor - tako i treba sa briselskim gmazovima

  • Željko says:

   Susjedi Srbi, vi govorite o poniženju, pa sjetite se prošle godine i poniženja "velikog" vašeg predsjednika pred " Trampe Srbine " u WH !!

   • Lazar says:

    Fakat jeste, naš gaulajter je sveden na pravu meru, ali ovaj Erdogan mi se sve više dopada.

   • Kosovac says:

    @ Željko, …..Niko od nas nije govorio o poniženju, o svom poniženju ste govorili vi, evroljubi. Erdogan vam je udario cajper, evroljubi to mnogo vole, nema potrebe da budu poniženi, oni su ponosni i vole kada im neko udari cajper.

 3. Kosovac says:

  Hahahakhihkihohoho…..Hvala Erdoganu što nam je pokazao da i u kolektivnom rukovodstvu Sorošoidne Evropske Unije ipak postoji neka hijerarhija i zna se da ima neko ko je najstariji, u ovom slučaju saznali smo da je to predsednik Evropskog Saveta (Šarl Mišel). ……………Znači da je funkcija predsednika Evropskog Centralnog Komiteta Ursula fon der Lajen za stepenicu niže. Dobro je da to znamo. Ipak, i ona bi htela stolicu na konto rodne ravnopravnosti. Verovatno bi htela i da zajaše malo, ili da bude kapetan na belu lađu. Ali ne može, sultan ne dozvoljava. ……………Dobro je da se tu našlo ono sultansko kanabe, pa se i za Ursulu našlo mesto. Znate, kada sultan primi nekog na svoje kanabe, gaće same spadaju.

 4. doktrina soka says:

  A sta si ta Svabica zamislja,da mu sedne u krilo pa nije sela na patos.

 5. Erulian says:

  Domaćin u svojoj kući zna đe je kome mjesto.Za eu-ovce ne bi rekao da pate od protokola, kad je Mikron stavio u prve redove tačija, kome sada sude za masovne zločine a državnika Vučića u zapećak.

 6. Hop Hop says:

  Verovatno joj je obezbedio kecelju u kuhinji. Da im skuva čaj dok muškarci razgovaraju...

 7. Gagi says:

  Neka se europski saveznici a nasi dusmani brukaju do mile volje. Srecno im bilo i dugovecno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *